Italijanska smučarka premagala bolezen

Januarja se v smučarsko karavano vrača Elena Fanchini.
Fotografija: Elena Fanchini je nazadnje tekmovala decembra lani. Sledila je 10-mesečna bolniška odsotnost. FOTO: Usa Today/Reuters
Odpri galerijo
Elena Fanchini je nazadnje tekmovala decembra lani. Sledila je 10-mesečna bolniška odsotnost. FOTO: Usa Today/Reuters

Med tekmice se na bele strmine vrača 33-letna italijanska alpska smučarka Elena Fanchini. Nazadnje je v svetovnem pokalu tekmovala lani decembra, nato pa se umaknila – odkrili so ji tumor. Ta teden so ji zdravniki dali zeleno luč, zadnje preiskave so namreč pokazale, da se je povsem rešila bolezni. Vrnitev na smuči je bil njen veliki cilj, ki ji je v težkih dneh vlival motivacijo. Tekmovati naj bi spet začela januarja prihodnje leto.

"Konec je! Po desetih mesecih lahko rečem, da sem ozdravljena. Z boleznijo sem se vseskozi soočala z veliko moči, čeprav je bila v zadnjih mesecih kemoterapija zares težka. Počutila sem se slabo, vendar sem se ves čas borila. Zelo mi je pomagalo, da sem imela cilj pred sabo. To je bila najboljša terapija smučanje. Želela sem si nadaljevati to, kar imam res rada," je na družbenih omrežjih zapisala Elena Fancihini in se zahvalila za podporo vsem, ki so ji stali ob strani v procesu zdravljenja.



Fanchinijeva se ponaša z naslovom svetovne podprvakinje v smuku (2005) in dvema zmagama v svetovnem pokalu, obe je prav tako dosegla v kraljevski disciplini. Zaradi bolezni je izpustila olimpijske igre v Pjongčangu. Veseli jo, da se bo kmalu spet vrnila na smuči in med tekmice, med katerimi je tudi njena mlajša sestra Nadia.
 

Komentarji: