Izjemen polet nordijskega kombinatorca v Vikersundu

Norveški zvezdnik Jarl Magnus Riiber je na današnjem preizkusu letalnice odjadral kar 241 metrov daleč.
Fotografija: Jarl Magnus Riiber je poletel kar 241 metrov daleč. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Jarl Magnus Riiber je poletel kar 241 metrov daleč. FOTO: Borut Živulović/Reuters

V Vikersundu, kjer bo jutri zjutraj (10.00) najprej uradni trening v smučarskih poletih najboljše petnajsterice skakalk na norveški turneji, nato popoldne še dve seriji za trening skakalcev in njihove kvalifikacije, so danes opravili preizkus največje letalnice na svetu. Na njem je v vsem sijaju zablestel nordijski kombinatorec Jarl-Magnus Riiber.  

Norveški zvezdnik, ki se je z nedavnega svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici vrnil domov kar s štirimi zlatimi lovorikami, je namreč v prvem poskusu odjadral kar 241 metrov daleč. Po doskoku je sicer z rokami podrsal po snegu, vendar to ni zmanjšalo njegovega navdušenja nad izjemnim poletom.

Riiber, ki v Planici zablestel tudi z rekordom Bloudkove velikanke (147 m), je bil med vsemi skakalci, ki so danes preizkusili norveško »pošast«, z naskokom najdaljši. Še najbolj se mu je približal rojak Pål Håkon Bjørtomt, ki je poletel 218,5 metra daleč.

Švicarski skakalec Killian Peier je, denimo, pristal pri 201,5 metra. Med tistimi, ki so se spustili po letalnici, sta bila tudi japonska tekmovalca v nordijski kombinaciji Rjota Jamamoto (164 m) in Jošito Vatabe (148,5 m).

Rekord letalnice v Vikersundu sicer znaša 253,5 metra. Tako daleč je leta 2017 odneslo avstrijskega šampiona Stefana Krafta. To je tudi svetovni rekord.

Preberite še:

Komentarji: