Jakov Fak v teku izgubil stopničke

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak je na šprintu v Hochfilznu streljal dobro, počasnejši pa je bil v smučini. 
Fotografija: Jakov Fak bo imel dobro izhodišče za zasledovalno tekmo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakov Fak bo imel dobro izhodišče za zasledovalno tekmo. FOTO: Matej Družnik/Delo

V nemškem Hochfilznu se nadaljuje sezona svetovnega pokala v biatlonu, tokrat je Jakov Fak s šprintom opravil precej bolje kot na Pokljuki, a najboljšim ni bil konkurenčen. Na strelišču je pokril vseh deset tarč, v smučini pa ni zmogel slediti ritmu najboljših biatloncev, tekmo bo končal na devetem mestu. 

Fak je proti zmagovalcu in vodilnemu v svetovnem pokalu Johannesu Boeju, ki je vnovič stopil na vrh kljub enemu zgrešenemu strelu, že do drugega streljanja izgubil 40 sekund, nato pa je v zadnjem krogu še popustil. Proti najhitrejšemu Francozu Simonu Destiouxu je samo v zadnjem krogu izgubil skoraj 40 sekund. Fak se je v lanski sezoni trikrat na šprintih uvrstil v deseterico, danes pa prvič v novi sezoni

Edini, ki je resno izzval Boeja, je bil Martin Fourcade, a je kljub silovitemu finišu in vseh zadetih strelih na koncu zaostal za dobrih osem sekund. Na tretje mesto se je uvrstil Benedikt Doll, ki je tako popravil slab nemški vtis s prve postaje sezone na Pokljuki. 

Dobro se je odrezal tudi Klemen Bauer, ki sicer ni bil najhitrejši v teku, je pa na strelišču pustil nepokrito le eno tarčo in se tako zanesljivo uvrstil na zasledovalno tekmo, začel jo bo z 21. mesta, ki ga je zasedel v današnjem šprintu. 

Preberite še:

Komentarji: