Kipec bloškega smučarja bo letos prejelo deset športnikov, od tega kar šest skakalcev

Za delo v športu bo Smučarska zveza Slovenije nagradila Draga Bahuna, Primoža Finžgarja in Milana Žvana.

Objavljeno
11. junij 2020 19.00
Posodobljeno
11. junij 2020 20.26
Priznanja Smučarske zveze Slovenije bodo prejeli tudi Peter Prevc, Žiga Jelar, Anže Lanišek in Timi Zajc (na fotografiji z leve). FOTO: SZS
M. Š., STA
M. Š., STA
Ljubljana – Člani izvršnega odbora Smučarske zveze Slovenije (SZS) so potrdili seznam prejemnikov najvišjih priznanj krovne organizacije za sezono 2019/20. Kipec bloškega smučarja, ki ga prejmejo tekmovalci za uvrstitev med najboljšo trojico na preizkušnjah najvišje mednarodne ravni, bo za posamične dosežke letos dobilo deset športnikov.

V smučarskih tekih je v minuli zimi navdušila Anamarija Lampič, ki si je prislužila svoj kipec bloškega smučarja z odličnimi nastopi v svetovnem pokalu, v smučarskih skokih so se v prejšnji sezoni na zmagovalni oder med svetovno elito zavihteli Anže Lanišek, Timi Zajc, Peter Prevc, Žiga Jelar ter Ema Klinec in Nika Križnar. Kipec bloškega smučarja bo pripadel tudi ekipama v smučarskih skokih – moški in ženski.

V alpskem smučanju sta se med najboljšo trojico prebila Žan Kranjec in Meta Hrovat, v neolimpijskem telemarku pa si je kipec bloškega smučarja prismučal Jure Aleš.


Podelili bodo tudi plakete SZS


Znani so tudi prejemniki plaket SZS, ki jih bodo prejeli slovenski upi za uspehe na mladinskih svetovnih prvenstvih. Priznanja bodo prejeli alpska smučarka Neja Dvornik, biatlonca Alex Cisar in Lovro Planko, smučarski skakalec Mark Hafnar, plaketo pa so si priborili tudi člani skakalnih podmladkov za ekipne dosežke v konkurencah fantov, deklet in mešano.

Kipec bloškega smučarja za delo v športu bo šel letos šel v roke trem zaslužnim smučarskim oziroma športnim delavcem, prejeli ga bodo Drago Bahun, Primož Finžgar in Milan Žvan.
Kocijančiča bodo predlagali za častnega predsednika
Člani izvršnega odbora SZS so soglasno podprli sklep, da se nedavno preminulega Janeza Kocijančiča posthumno predlaga za častnega predsednika krovne nacionalne smučarske organizacije.