Klemen Kosi danes že na smučeh

Slovenski alpski smučar se je poškodoval med prazniki pri padcu na smuku na progi Stelvio v Bormiu.
Fotografija: Klemen Kosi je bil v tej sezoni v Beaver Creeku že deveti. FOTO: Erich Schlegel/Reuters
Odpri galerijo
Klemen Kosi je bil v tej sezoni v Beaver Creeku že deveti. FOTO: Erich Schlegel/Reuters

Ljubljana – S Smučarske zveze Slovenije (SZS) so sporočili nove informacije o zdravstvenem stanju alpskega smučarja Klemna Kosija, specialista za hitre discipline. Po hudem padcu na smuku na progi Stelvio v Bormiu njegovo zdravljenje lepo napreduje. Po tednu dni počitka je začel kondicijske priprave, danes pa je prvič po decembrski nesreči tudi brez večjih težav stopil na smuči.


V Wengnu bo le treniral


V prihodnjih dneh ga čakajo slalomski in superveleslalomski treningi. V ponedeljek bo s trenerjem Petrom Penom odpotoval v Wengen, na tamkajšnjem znamenitem klasičnem smuku na progi Lauberhorn, ki bo na sporedu prihodnjo soboto, sicer ne bo nastopil, vendar pa bo tam lahko opravil najboljši trening in tako ostal v stiku z ostalimi tekmovalci.


Trikrat v sezoni do točk


Spomnimo: Kosi je pri brutalnem padcu utrpel zlom nosne kosti in leve ličnice, zato so ga takoj oskrbeli v bližnji bolnišnici v Sondriu, podrobnejši pregled dan pozneje v ljubljanskem kliničnem centru pa je ovrgel sum na poškodbo vratne hrbtenice. Sedemindvajsetletnik se je sicer pred poškodbo trikrat v poolimpijski zimi dokopal do točk svetovnega pokala, v superveleslalomu v Beaver Creeku je bil celo deveti.

Preberite še:

Komentarji: