Kraljem nista pomagal niti dva gola Kopitarja (VIDEO)

Hokejisti Los Angeles Kings so po podaljšku izgubili proti Dallas Stars s 3:4.
Fotografija: Anže Kopitar je bil tokrat razpoložen, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Anže Kopitar je bil tokrat razpoložen, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. FOTO: Reuters

Hokejisti Los Angelesa so zaključili naporno turnejo gostovanj in se vrnili v domačo dvorano, rezultatskega zasuka navzgor pa ni prinesla niti vrnitev v Staples Center. Kapetan Anže Kopitar je bil tokrat zelo razigran, dosegel je dva zadetka in asistenco, Los Angeles pa je kljub temu izgubil proti Dallasu s 3:4. 

Kopitar je prvič zadel po slabih osmih minutah igre in popeljal Los Angeles v vodstvo z 1:0, nato je podal še pri zadetku Brendana Leipisica, ki je povišal vodstvo na 2:0, Tyler Seguin pa je še pred koncem prvega dela znižal zaostanek Dallasa. 

V drugi tretjini je Matthias Janmark najprej izid izenačil, zato je moral Kopitar stvari spet vzeti v svoje roke in na polovici drugega dela je zadel za vodstvo Kraljev s 3:2. Tudi to ni bilo dovolj, sredi tretje tretjine je Radek Faksa še enkrat izenačil, sledili so podaljški, v katerih je Los Angeles potopil Roope Hintz. 



To je bil že deseti zaporedni poraz Los Angelesa, ki se že sedaj ubada z vprašanjem, kako prenoviti in predvsem pomladiti staro jedro ekipe in se še enkrat vmešati v boj za Stanleyjev pokal, vsaj dokler imajo v svojih vrstah še Kopitarja v najboljših letih. 

Komentarji: