Anamarija Lampič za las brez stopničk

Slovenska tekaška princesa je v šprintu za svetovni pokal v Oberstdorfu zasedla četrto mesto.
Fotografija: Anamarija Lampič se je morala tokrat sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Odpri galerijo
Anamarija Lampič se je morala tokrat sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Slovenski smučarsko-tekaški princesi Anamariji Lampič se finalni šprint za svetovni pokal v klasični tehniki na 1,2 kilometra dolgi progi ni izšel povsem po željah. Zasedla je nehvaležno četrto mesto. Zmagala je Rusinja Natalija Neprjajeva, ki je s tem tudi prevzela vodstvo v seštevku novoletne turneje.

Anamarija Lampič je bila edina slovenska predstavnica na današnji tekmi za svetovni pokal v smučarskem teku v Oberstdorfu. Neprjajeva je bila 32 stotink hitrejša od Švedinje Johanne Hagström, tretja je bila Finka Johanna Matintalo (+0,86).

Šestindvajsetletna Lampičeva je prav na tej progi februarja lani osvojila bronasti kolajni na svetovnem prvenstvu v posamičnem in ekipnem šprintu. Tokrat ji v finalu ni uspelo, da bi se zavihtela na zmagovalni oder. Za tretjim mestom je tokrat zaostala za 43 stotink, za zmagovalko Neprjajevo pa za 1,29 sekunde.

»Mislim, da so bile danes, kot vsakič, na dosegu stopničke. Super je šlo do finala. Ampak spet moja napaka, nismo dodali dovolj maže za zadnji tek. Ni bilo pravega oprijema. V zadnjem klancu sem, namesto da bi pridobivala, izgubljala na hitrosti, poganjala sem se z rokami in potem ni bilo več moči, da bi v finišu kaj naredila. Tako kot sem v četrtfinalu in polfinalu. Četrto mesto je super dosežek, ampak glede na to, kaj sem pokazala danes, bi morala stopiti na stopničke. Gremo naprej,« je za TV Slovenijo povedala Lampičeva.

V kvalifikacijah je bila Anamarija še tretja

V kvalifikacijah je bila na 1,2 kilometra dolgi progi še tretja. Najhitrejša je bila Finka Johana Matintalo, ki je s časom 2:36,97 za 0,49 sekunde prehitela švedsko soimenjakinjo Johanno Hagström. Lampičeva je za Matintalovo zaostala za 1,27 sekunde. Naši šampionki je kot četrta za ovratnik dihala Norvežanka Ane Appelkvist Stenseth (+ 1,61), peta pa je bila Italijanka Greta Laurent (+ 2,90).

Preberite še:

Komentarji: