Lampičeva jezna na Norvežanko: Ne zna teči

Anamarija Lampič je v finalu šprinterske tekme na Norveškem po padcu zasedla zadnje mesto.
Fotografija: Anamarija Lampič je bila šesta na Norveškem. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je bila šesta na Norveškem. FOTO: Roman Šipić

Najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič se je suvereno prebila v finale šprinterske tekme v Drammnu, v njem pa nastopila slabše, v zadnjem delu proge je precej zaostala za vodilnimi in po padcu na začetku ciljne ravnine zasedla zadnje, šesto mesto.

Na 1,2 km dolgi progi je zmagala Švedinja Jonna Sundling, za katero je Lampičeva zaostala 26 sekund. Slovenka je padla na tretje mesto v šprinterski razvrstitvi svetovnega pokala. Za vodilno Linn Svahn, ki je bila danes tretja, zaostaja za 37 točk. Druga je bila Nadine Fähndrich iz Švice.

Lampičeva po slabšem štartu dolgo ni bila v ospredju, a se je v zadnjih zavojih pred ciljem prebila na drugo mesto, potem pa jo je edina norveška finalistka Kristine Stavaas Skistard nenamerno ovirala in Lampičeva potem ni imela več možnosti za vrh.
 

Uničila ji je dirko


»V kvalifikacijah sem se res potrudila, šla sem svoj tempo in res mi je dobro uspelo. Nato je bilo iz teka v tek bolje, tako kot ponavadi. V finalu na začetku ni kazalo tako dobro, a sem se dobro rešila, bila na drugem položaju. Mlada Norvežanka mi je žal danes vse uničila, ne vem, kako bi temu rekla, ne zna teči. Uničila mi je celo taktiko, zaprla me je, izgubila sem hitrost in ostale so šle mimo. Na koncu sem še sama padla zaradi nje. Razočarana sem,,« je nastop strnila Lampičeva. 

Katja Višnar, najhitrejša v kvalifikacijah (Lampičeva je bila tretja), je izpadla v četrtfinalu in bila 13., Vesna Fabjan pa je bila 42. in se ni uvrstila v izločilne boje.

Pri moških so prva štiri mesta zasedli domačini, zmagal pa je Johannes Høsflot Klæbo. Oba slovenska tekača, Miha Šimenc (34.) in Janez Lampič (38) nista nastopila v izločilnih bojih.

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec tedna s tekmama na razdaljah v Oslu.

Preberite še:

Komentarji: