Lampičeva presenetila z osmim mestom na 10 km

Anamarija Lampič na novoletni turneji teče vse bolje, tokrat je na 10 kilometrov v klasični tehniki osvojila visoko osmo mesto. 
Fotografija: Anamarija Lampič je v vse boljši formi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je v vse boljši formi. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Dvig forme v drugi polovici novoletne turneje je Anamarija Lampič nakazala že s 14. mestom v zasledovalni tekmi, po kateri je priznala, da je dober rezultat nekoliko presenetil tudi njo. »Zagotovo je bilo danes veliko lažje kot včeraj. Skupina je bila hitra, zaradi tega smo imele tudi dobre končne čase. Danes je bil moj cilj držati skupino in zaostati čim manj. Presenetila sem tudi samo sebe, da sem tekla tako dobro. Tudi če bi želela uiti, bi me skupina ujela nazaj. Skupina je bila še enkrat hitrejša danes, sama bi bila zagotovo bolj počasna,« je po zasledovalni tekmi strnila misli Lampičeva.

Tudi v dolini Fiemme je bila zelo razpoložena, v teku na 10 kilometrov v klasični tehniki ni sodila v krog kandidatk za deseterico, a je Lampičeva tekla zelo dobro in v razburljivem zaključku za desetinko sekunde prehitela Molanderjevo in Mononenovo za osmo mesto. Lampičeva se je z novim uspehom povzpela tudi na skupno 10. mesto v seštevku novoletne turneje, ki se bo zaključila z jutrišnjim vzponom na Alpe Cermis

Spet je slavila ta hip nepremagljiva Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg, najbližje sta ji prišli Natalija Neprijajeva in Jessica Diggins. Druga slovenska predstavnica Alenka Čebašek je zasedla 28. mesto. 

V moški konkurenci je tekmo s skupinskim štartom v klasičnem koraku dobil Johannes Klaebo, ki je prehitel Francesca di Fabianinija in Aleksandra Bolšunova. Slovenskih predstavnikov na novoletni turneji ni več. 
 

Komentarji: