Lindsey Vonn se je odločila: dovolj ima smučanja!

Ameriška smučarska šampionka bo nastopila še v obeh hitrih disciplinah na SP v Åreju, nato pa končala bogato kariero.
Fotografija: Lindsey Vonn se ne gre več. FOTO: Vincent Amalvy/AFP
Odpri galerijo
Lindsey Vonn se ne gre več. FOTO: Vincent Amalvy/AFP

Ljubljana – Najuspešnejša tekmovalka v zgodovini alpskega smučanja, Američanka Lindsey Vonn, je danes na družbenem omrežju obelodanila, da je po tehtnem razmisleku sprejela eno najtežjih odločitev v življenju. »Po čustvenih dveh tednih sem se odločila, da ne morem več nadaljevati kariere. Na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Åreju bom še tekmovala v smuku in superveleslalomu, ki pa bosta zadnji preizkušnji na moji športni poti,« je zapisala 34-letna Američanka, dobitnica treh olimpijskih odličij (tudi zlatega smukaškega v Vancouvru 2010) in dvakratna svetovna prvakinja, z 82 zmagami v svetovnem pokalu pa z naskokom vodilna na večni lestvici.



»Vedno sem premikala meje alpskega smučanja, kar mi je prineslo čudovite uspehe, a tudi dramatične padce. Nikdar nisem želela, da bi mojo kariero zaznamovale poškodbe, zato sem lani spomladi zamolčala, da sem morala ponovno pod nož. Moje telo je zlomljeno in mi ne dovoljuje še ene sezone, o kateri sem sanjala. Kriči, naj preneham, skrajni čas je torej, da mu prisluhnem,« je čustveno zapisala Vonnova, ki tako ne bo dosegla še zadnjega od zastavljenih ciljev – ujeti legendarnega rekorderja Ingemarja Stenmarka s 86 zmagami v svetovnem pokalu. »Roko na srce, ni upokojitev to, kar me vznemirja. Upokojitev brez doseženega cilja – to je nekaj, kar me bo spremljalo vse življenje,« je priznala Lindsey.


Nisem obupala, le začenjam novo poglavje


»Kakor koli, ko pogledam nazaj, na 82 zmag in 20 lovorik v svetovnem pokalu, tri olimpijske kolajne in sedem odličij s svetovnih prvenstev, lahko mirno rečem, da sem dosegla nekaj, kar ni uspelo nobeni drugi smučarki v zgodovini, in na to bom lahko večno ponosna. Vselej sem si govorila 'ne obupaj'. Vsem, ki ste mi pošiljali sporočila spodbude, naj povem, da nisem obupala. Le začenjam novo poglavje. Ne nehajte sanjati, borite se za to, kar imate radi – in če boste boste dali vse od sebe, boste zadovoljni ne glede na izid. Hvala za vsa čudovita leta, za podporo in spodbudo,« je v pismu slovesa še zapisala Lindsey Vonn.

Preberite še:

Komentarji: