Lindsey Vonn se vrača na bele strmine, tekme v St. Antonu ogroža sneg (VIDEO)

Ameriška smučarka Lindsey Vonn je danes prek družbenih omrežij sporočila, da se vrača v svetovni pokal. 
Fotografija: Lindsey Vonn se po zadnji v dolgem nizu poškodb vrača v svetovni pokal. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lindsey Vonn se po zadnji v dolgem nizu poškodb vrača v svetovni pokal. FOTO: Reuters

Ljubljana – »Nisem še rekla zadnje besede,« je danes sporočila najboljša alpska smučarka v zgodovini tega športa Lindsey Vonn. Lastnica 82 zmag za svetovni pokal je pred začetkom sezone napovedala lov na rekord legendarnega Ingemarja Stenmarka (86), nato pa se tik pred uvodom v hitre discipline poškodovala na treningu.

A kot vsakič prej je tudi tokrat 34-letnica stisnila zobe, okrevala, zdaj je nared za vrnitev v konkurenco. »Za mano je šest težkih tednov, a spet sem na smučeh, navdušena, da se spet postavim na štart. Se vidimo ta konec tedna v St. Antonu,« je napovedala. V četrtek in petek bi morala biti na sporedu uradna treninga, a so četrtkovega zaradi novozapadlega snega že odpovedali, usoda petkovega pa še ni znana.

Po obilnem sneženju v četrtek, ko naj bi na Tirolskem zapadlo okrog 30 centimetrov snega, se bodo po napovedih padavine v petek in tudi v soboto, ko je predviden smuk, umirile. Bolj kritična je napoved za nedeljski superveleslalom, ko naj bi se nad St. Anton spet zgrnile močne padavine. 



Na štartu bo tudi slovenska junakinja Ilka Štuhec, ki je na zadnjih dveh tekmah v hitrih disciplinah porazila vso konkurenco.

Komentarji: