Mikaela Shiffrin odprla vrata novega doma (FOTO in VIDEO)

Najboljša alpska smučarka zadnjih treh zim se je preselila v novi dom. Noče živeti sama.

Objavljeno
29. julij 2019 17.00
Posodobljeno
29. julij 2019 17.51
Smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin v zadnjem letu ni samo trenirala, tekmovala in pobirala kolajne, ampak tudi urejala svoj novi dom. FOTO: Facebook
M. F.
M. F.
Do začetka smučarske sezone za svetovni pokal je še 89 dni. Za tekmovalce in tekmovalke je počitnic že dolgo konec, večinoma se že pripravljajo na snegu. Prvi imeni minule zime Marcel Hirscher in Mikaela Shiffrin pa si bosta letošnje poletje zapomnili še po nečem drugem – vsak po svoji prelomnici.

Lastnik osmih velikih kristalnih globusov Hirscher, ki je lani postal očka, se odloča, ali bo nadaljeval kariero ali ne. Svojo odločitev je nameraval javnosti razkriti prihodnji teden, a je dogovorjeno novinarsko druženje odpovedal. "Nisem se še odločil, zato bi vas prosil za razumevanje," je javnosti povedal Hirscher in dodal, da odločitev nikakor ni preprosta. Poudaril je še, da novinarska konferenca ni odpovedana, temveč le preložena, spet pa jo bo sklical, ko se bo dokončno odločil. To naj bi bilo ob koncu poletja.
 

Doma dva meseca v letu


image
Les Shiffrinovo spominja na smučarsko okolje, tisti, ki ga je izbrala za svoje stanovanje, je avstrijski in star sto let. FOTO: Facebook


Shiffrinova nima takšnih skrbi kot njen šest let starejši kolega. Z mislimi je pri smučanju, treningih in novih dosežkih. Počitnice je preživela tudi v družbi svojega izbranca – to je francoski veleslalomist Mathieu Faivre –, s katerim sta med drugim obiskala tudi Costa Rico. Letošnje poletje pa si bo zapomnila tudi po selitvi v svojo prvo hišo, ki jo je kupila lani v pripravljalnem obdobju. Tedaj nam je povedala: "Nahaja se v Edwardsu, mestu, ki ni prav daleč od mojega prejšnjega doma. Nepremičnine so tam cenejše kot v Vailu. Želela sem si več prostora, kot smo ga imeli sicer. Prav navdušena sem, ampak projekt hiša prinaša veliko stresa. Treba je bilo izbirati tudi tla, strop, barve, kuhinjo ..." je tedaj naštevala.

image
Takole izgleda še ena dnevna soba. Krasijo jo tudi njene lovorike. FOTO: Facebook


Ker je doma le dva meseca v letu, si je želela, da v hiši ne bi bila sama, zato z njo v novem domu prebivajo tudi drugi družinski člani. "Nočem živeti sama. Ker sem med zimo toliko zdoma, si želim, da je nekdo doma in pazi na hišo, to bo moj oče. Vsa družina se bo preselila vanjo. Ker imam res veliko stvari, potrebujem prostor. Za lažjo predstavo: potujem s sedmimi torbami smučarskih čevljev. Ko sem doma, se želim udobno zlekniti na kavč, vedoč, da je vse na svojem mestu, soba je pospravljena, torbe in oblačila pa niso vsepovsod naokoli. Doslej ni bilo prostora za vse," je povedala Shiffrinova, ki je v minuli zimi dosegla številne zgodovinske mejnike na belih strminah.

Ideje za notranjo opremo je črpala iz smučarskih potovanj. Ameriška zvezdnica je televiziji NBC v oddaji Today odprla vrata novega doma, kar si lahko ogledate v spodnjem posnetku.