Zelena luč za ledeniški start v Söldnu

Prireditelji so kljub topli vremenski fronti zagotovili zalogo starega snega in s tem zadosti debelo snežno podlago na progi.

Objavljeno
18. oktober 2018 11.43
Posodobljeno
18. oktober 2018 12.55
Sölden je dobil zeleno luč za izvedbo veleslalomov. FOTO: Tomi Lombar/Delo
J. P.
J. P.
Sölden – Prihodnji konec tedna se bo nova sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju lahko nemoteno in po načrtih začela. Inšpekcija Mednarodne smučarske zveze (FIS) je namreč po opravljenem pregledu proge na avstrijskem ledeniku Rettenbach nad Söldnom prirediteljem prižgala zeleno luč za izvedbo veleslalomskega uvoda – prihodnjo soboto se bodo po njej najprej spustila dekleta in dan pozneje še moški, je poročal STA. Na pripravo terena niso (negativno) vplivale niti nadpovprečno visoke oktobrske temperature v Avstriji, seveda pa bo treba progo še dokončno utrditi, zato bitka z vremenom še ni dokončno dobljena.


Lani le ženska tekma


Spomnimo: lani so se tirolski organizatorji na vse kriplje trudili izpeljati neokrnjen program, a so bili v boju z neusmiljeno naravo nemočni, močan veter je namreč odpihnil moško veleslalomsko preizkušnjo, žensko so vendarle spravili pod streho in se je razpletla z zmagoslavjem Nemke Viktorie Rebensburg. Letos so prireditelji kljub topli vremenski fronti zagotovili zalogo starega snega in s tem dovolj debelo snežno podlago na progi. »Po opravljeni snežni kontroli smo lahko prižgali zeleno luč,« se je strinjal tekmovalni direktor FIS Markus Mayr.