Na Rogli elita deskanja brez gledalcev

Čez en teden se bodo deskarji pomerili za točke svetovnega pokala v Sloveniji, na štartu bosta tudi naša olimpijska junaka Tim Mastnak in Gloria Kotnik.
Fotografija: Gloria Kotnik je pred kratkim na OI v Pekingu poskrbela za imenitno zgodbo. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Gloria Kotnik je pred kratkim na OI v Pekingu poskrbela za imenitno zgodbo. FOTO: Matej Družnik/Delo

Rogla bo prihodnjo sredo gostila jubilejno deseto tekmo za svetovni pokal v deskanju. Kljub okroglemu jubileju zaradi zahtev Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki namerava vse do konca letošnje tekmovalne sezone vztrajati pri strogih protikoronskih ukrepih, spremljevalnih dogodkov ne bo. Tekma bo minila brez gledalcev in tudi brez močne ruske ekipe.

Snežne kontrole mednarodne zveze letos ni bilo, saj pri tej prirediteljem na Rogli že dovolj zaupajo, prav tako pa imajo verjetno potrebne informacije od ekip, ki tu trenirajo. So se pa, tako kot lani, tudi letos morali odreči spremljevalnim dogodkom, žrebanju številk, zabavnim dogodkom, VIP šotoru.

Prijavljenih je 120 tekmovalcev iz 19 držav, med katerimi pa ne bo češke olimpijske zmagovalke Ester Ledecke, ki bo v tistem času tekmovala na tekmah alpskega svetovnega pokala v Courchevelu. Slovenska reprezentanca bo nastopila v najboljši postavi, vključno z obema nosilcema olimpijskih medalj Timom Mastnakom in Glorio Kotnik. Na ženski tekmi se bo slednji pridružila še Sara Goltes, na moški pa bo lansko zmago branil Žan Košir, ki se te dni na tekmo pripravlja v Kranjski Gori. 

Na edinem slovenskem prizorišču deskarskih tekem najvišje ravni pa zaradi dogajanja v Ukrajini letos ne bo močne ruske reprezentance na čelu z Dmitrijem Loginovim, Victorjem Wildom, Andrejem Soboljevim in Sofijo Nadiršino. Manjkala bo tudi ukrajinska tekmovalka Anamari Danča, s katero se je te dni že slišala Kotnikova. "Pravi, da si trenutno želi ostati doma in pomagati, kakor lahko," je o kolegici, ki je prav tako kot ona že mama, povedala bronasta olimpijka.

Preberite še:

Komentarji: