Marguč na Rogli stopil na stopničke

Gledalce na Rogli je navdušil Rok Marguč, ki je osvojil tretje mesto, ostali Slovenci so bili prepočasni za izločilne boje. 
Fotografija: Rok Marguč je v kvalifikacijah zabeležil sedmi čas. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Rok Marguč je v kvalifikacijah zabeležil sedmi čas. FOTO: Tadej Regent/Delo

Na domači tekmi svetovnega pokala v deskanju na snegu na Rogli je v izločilnih bojih nastopil le Rok Marguč. Žanu Koširju in Timu Mastnaku se ni uspelo uvrstiti v popoldanske izločilne boje, Gloria Kotnik pa je bila diskvalificirana, ker je izpustila zadnja vratca.

Presenetljivo je v kvalifikacijah izpadel tudi vodilni v svetovnem pokalu Benjamin Karl, ki je vse dosedanje tekme v tej sezoni končal na odru za zmagovalce, tokrat pa je bil prepočasen za izločilne boje. Marguč je dosegel sedmi čas kvalifikacij, v osmini finala ga je čakal Italijan Aaron March, ki pa je v spodnjem delu proge naredil napako in Marguču omogočil, da se prvič v tej sezoni uvrsti med osem najboljših. 

V četrtfinalu se je Marguč pomeril z Rusom Dimitrijem Loginovom, ki je v kvalifikacijah postavil drugi čas, zato je lahko izbiral progo. Izbral je modro, Marguč pa se je tudi na rdeči znašel izvrstno, vodil je na obeh merjenjih vmesnega časa, na drugem že za 43 stotink sekunde, nato pa je Loginov naredil še napako in Marguč se je na domači Rogli prvič v karieri uvrstil v polfinale. 

V polfinalu ga je čakal Italijan Daniele Bagozza, ki si je prav tako izbral modro progo. V zgornjem delu je bil Italijan nekoliko hitrejši, nato je Marguč pospešil in si v srednjem delu privozil 25 stotink naskoka, v spodnjem pa je Italijan izkoristil nekoliko hitrejšo modro progo in premagal Marguča. Bagozza se se je uvrstil v finale, Marguč pa v boj za tretje mesto z olimpijskim prvakom Nevinom Galmarinijem. 

Marguč si je izbral modro progo, kjer je deskal odlično, že v zgornjem delu si je nabral prednost pred Galmarinijem, Švicar se mu je v srednjem delu približal, spodaj pa je Marguč še enkrat pospešil in se na domači tekmi razveselil tretjega mesta, prvič v karieri je na Rogli stopil na stopničke za zmagovalce. Drugič v karieri je v svetovnem pokalu zmagal Edwin Corrati, ki je v finalu premagal rojaka Bagozzo. 

Žanu Koširju na domači progi ni šlo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Žanu Koširju na domači progi ni šlo. FOTO: Tadej Regent/Delo


Mastnak je bil v kvalifikacijah 29., Košir pa 32. V moških kvalifikacijah sta nastopila še Črt Ikovic, ki je bil 43., Jernej Glavan, ki je tekmovanje končal na 56. mestu.

Komentarji: