Na tekmo vsi Slovenci, Lanišek dvanajsti

Kvalifikacije za jutrišnjo tekmo na Poljskem je dobil Robert Johansson. Bor Pavlovčič tokrat zadržan na 30. mestu.
Fotografija: Anže Lanišek je bil najboljši med šesterico Slovencev. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek je bil najboljši med šesterico Slovencev. FOTO: Ina Fassbender/AFP

Norvežan Robert Johansson (134,0 točke) je bil najboljši v kvalifikacijah za posamično tekmo smučarskih skakalcev za svetovni pokal v poljskih Zakopanah. Drugi je bil njegov rojak Halvor Egner Granerud (127,6), tretji pa Avstrijec Stefan Kraft (127,0). Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek (121,7) na 12. mestu.

Na tekmo so se prebili tudi vsi preostali varovanci glavnega trenerja Roberta Hrgote. V dokaj spremenljivih razmerah se je nekoliko slabše znašel Bor Pavlovčič (106,8), ki je pretekli konec tedna v Klingenthalu dvakrat stal na odru za zmagovalce. Kvalifikacije na skakalnici Wielka Krokiew je zaključil na 30. mestu.

Robert Johansson je pokazal odlično formo. FOTO: Jussi Nukari/AFP
Robert Johansson je pokazal odlično formo. FOTO: Jussi Nukari/AFP


Tilen Bartol (121,4) je bil s 133 metrov dolgim skokom na koncu 14., le mesto za njim pa je s pol metra krajšim skokom kvalifikacije končal Domen Prevc (119,7). Žiga Jelar (109,3) je bil 24., na prvo od dveh posamičnih tekem v Zakopanah, ki bo na sporedu v soboto ob 16. uri, pa se je uvrstil tudi na koncu 41. Timi Zajc (98,1).

Preizkušnji bi morali biti sicer na Kitajskem, kjer pa so na prizoriščih, ki bodo naslednjo zimo gostile OI, že pred časom odpovedali skakalne tekme.

Preberite še:

Komentarji: