Najhitrejša Švedinja, Anamarija Lampič je obstala v polfinalu

Na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku šprinterski zmagi Maji Dahlqvist in Aleksandru Terentjevu.
Fotografija: Anamarija Lampič je bila vendarle zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Anamarija Lampič je bila vendarle zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Roman Šipić/Delo

Švedinja Maja Dahlqvist je prepričljivo zmagala na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v novi sezoni, ki se je s šprintom v klasični tehniki začela v finski Ruki. Najboljša šprinterka prejšnje zime Anamarija Lampič je končala nastop v polfinalu na skupnem osmem mestu. Eva Urevc  je izpadla v četrtfinalu in zasedla 27. mesto.

Slovenska tekača pa se nista uvrstila v izločilne boje v Ruki. Janez Lampič je končal na 46. mestu, Miha Šimenc je po enoletnem premoru zaradi operacije zasedel 61. mesto med 77 tekači. V finalu je bil najboljši Rus Aleksander Terentjev, ki je dobil že kvalifikacije.

Pogovorila se bo s serviserji

»Zadovoljna sem s svojim nastopom. Glede na kvalifikacije sem lahko zelo zadovoljna. Malce težav smo imeli s servisom, to je bila prva tekma sezone, ko je bila polovica servisne ekipe nova. Malce se moramo še pogovoriti, kaj je šlo narobe, a mislim, da sem dala vse od sebe. V polfinalu sem bila morda malce premalo napadalna, malo preveč sem šla z rezervo, Švedinja me je prehitela, uničila mi je ritem, a ko me je prehitela, sem prišla nazaj, to pa je bilo malo prepozno. Bila sem premalo samozavestna,« je po nastopu povedala Lampičeva.

Prizorišče v Ruki ji ni najljubše, to je izpostavila tudi pred odhodom v Skandinavijo v začetku tedna. Na koncu je po 22. mestu v kvalifikacijah iztržila uvrstitev med deseterico, vendar se ni vpletla v boj za stopničke na prvi tekmi olimpijske sezone, ki bo imela vrhunec februarja v Pekingu.

Preberite še:

Komentarji: