Naš junak Anže Lanišek spet nepremagljiv

Vodilni slovenski adut je zmagal tudi na skakalnici v Engelbergu. Ob njem na stopničkah še Poljaka Dawid Kubacki in Piotr Žyla.
Fotografija: Anže Lanišek je bil po uvodni seriji drugi, nakar je ugnal še Dawida Kubackega. FOTO: Gabriel Monnet/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek je bil po uvodni seriji drugi, nakar je ugnal še Dawida Kubackega. FOTO: Gabriel Monnet/AFP

Lepo slovensko športno soboto je nadaljeval naš vodilni adut skakalnega uvoda v poolimpijsko zimo – Anže Lanišek.

Na tekmi za svetovni pokal v Engelbergu je že tretjič v tej sezoni in skupno četrtič med elito ugnal vso konkurenco, po podvigih na tekmi v Ruki ter pred dnevi na uvodni tekmi sporeda v Titisee-Neustadtu v Nemčiji je bil tako vnovič nepremagljiv. Tako seveda ne preseneča, da mu tuji strokovnjaki že napovedujejo izjemne dosežke na bližnji novoletni turneji štirih skakalnic in mu namenjajo vlogo favorita za lovoriko, ki je sicer v svoji bogati zbirki uspehov še nima. 

V Švici je skočil 139,5 in 142,5 m, ob njem sta bila na stopničkah Poljaka Dawid Kubacki (139; 140) in Piotr Žyla (141; 139). 

Drugi slovenski skakalci so bili uvrščeni takole: 12. Žiga Jelar (136; 132), 16. Domen Prevc (135; 132,5), 19. Lovro Kos (133; 131,5) in 26. Peter Prevc (124; 123,5).  

image_alt
Anže je šel že kot otrok raje na trening kot na morje

»Spet ena super tekma! Na treningu morda ni šlo tako kot sem si najbolj želel, a sem zelo vesel, da sem stopnjeval kakovost skokov do tekme. Super hvaležen sem za vso podporo. Bil je en lep dan,« ni skrival navdušenju po imenitnem razpletu švicarske skakalne sobote zmagovalec.

Zvezni trener slovenske vrste Robert Hrgota pa se je takole ozrl k tekmi: »Odličen dan! Res je Anže izvedel dva vrhunska skoka. Včeraj smo imeli še težave, spoznavali smo se s skakalnico. Cela ekipa je danes naredila korak naprej, predvsem Anže je res stopnjeval iz skoka v skok. Druga serija je bila vrhunska! Želim si samo, da nadaljujemo v tem ritmu, da se res fokusiramo samo na izvedbo, ker to prinaša rezultate. Vse čestitke fantom, predvsem pa Anžetu za res vrhunsko oddelan dan. Se že veselimo jutrišnjega!«

Preberite še:

Komentarji: