Nika Prevc do zlate lovorike na Olimpijskem festivalu evropske mladine

Podvig nadarjene smučarske skakalke kranjskega Triglava so z lepimi uvrstitvami dopolnile Taja Bodlaj, Tinkara Komar in Katarina Pirnovar. Luka Filip peti.
Fotografija: Nika Prevc (zgoraj) se je takole z reprezentančnimi kolegicami ter trenerjema Stanetom Balohom in Jurijem Tepešem veselila nove zmage na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM). FOTO: Aleš Fevžer
Odpri galerijo
Nika Prevc (zgoraj) se je takole z reprezentančnimi kolegicami ter trenerjema Stanetom Balohom in Jurijem Tepešem veselila nove zmage na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM). FOTO: Aleš Fevžer

Da med vrstnicami nima para, je smučarska skakalka Nika Prevc dokazala tudi na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM), ki ga gosti Furlanija-Julijska krajina. Nadarjena športnica iz Dolenje vasi pri Železnikih je namreč premočno zmagala na posamični tekmi na srednji skakalnici v Planici in na ta način ubranila lovoriko iz Vuokattija oziroma Lahtija 2022.

Nika Prevc, ki je vodila že po uvodni seriji, si je zlato kolajno izbojevala s skokoma, dolgima 91,5 in 95,5 metra. Zbrala je 230,6 točke, kar 23,3 več od drugouvrščene Švicarke Sine Arnet (89,5 m in 88,5 m), bronasto odličje pa si je z zaostankom 34,1 točke priskakala Čehinja Anezka Indrackova (90,5 m in 88 m).

Nikin podvig so dopolnile njene reprezentančne kolegice Taja Bodlaj (87 m in 88 m), Tinkara Komar (85 m in 90 m) in Katarina Pirnovar (87 m in 88,5 m), ki so se druga za drugo zvrstile med petim in sedmim mestom. Na tekmi je nastopilo 22 skakalk iz dvanajstih držav.

Med fanti je zmagal Avstrijec Stephan Embacher

Med fanti je bil razred zase Avstrijec Stephan Embacher (99 m in 101), ki sta mu družbo na zmagovalnem odru delala Poljaka Klemens Joniak (97,5 m in 95,5 m) in Wiktor Szozda (95 m in 96 m).

Od Slovencev sta se najvišje zavihtela Luka Filip (92 m in 92,5 m) in Nik Heberle (101,5 m in 91 m), ki sta preizkušnjo končala na petem oziroma šestem mestu. Nik Gostiša Lah (87,5 m in 91 m) je med 45 tekmovalci iz šestnajstih držav zasedel 14. mesto, tri mesta za njim pa se je uvrstil Enej Faletič (84 m in 85,5 m).

Preberite še:

Komentarji: