Repinc predsednik, bojkot Barbiča

Srečo Barbič se s tremi vodilnimi klubi ni udeležil predsedniških volitev zbora za biatlon SZS, navzoči na seji so nato izvolili kandidata iz Bohinja.
Fotografija: Srečo Barbič je po najnovejšem biatlonskem zapletu za naslednji teden napovedal novinarsko konferenco. FOTO Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
Srečo Barbič je po najnovejšem biatlonskem zapletu za naslednji teden napovedal novinarsko konferenco. FOTO Roman Šipić/Delo

Biatlonski krogi so nestrpno pričakovali današnje drugo dejanje volitev za predsednika zbora za biatlon pri SZS, pa se je vnovič zapletlo! Kandidat Srečo Barbič, nekoč že predsednik, ki je pred dnevi tudi v Delu predstavil ambiciozen projekt prenove vodstva, h kateremu bi priključil Tomasa Globočnika in Janeza Vodičarja, v današnjih volitvah (konferenčna soba SZS, 17.00) ni sodeloval. Kot je zapisal v sporočilu za javnost, jih je skupaj s predstavniki treh največjih biatlonskih klubov pri nas, Triglavom, Ihanom in Brdom, bojkotiral zaradi sprenevedanja in manipulacij skupine ljudi ter protikandidata Blaža Repinca (tudi o njegovem pogledu na vodenje biatlona smo pisali pred dnevi v Delu), ki je sprva kandidaturo umaknil, a se nato ob podpori dela doslej vladajoče strukture spet vrnil v boj. 

Tako so na seji, na katero tokrat javnosti niso uradno vabili, pa tudi programa obeh kandidatov na spletni strani SZS ni bilo, izbrali Blaža Repinca za novega predsednika. Zbral je 19 glasov vseh navzočih na teh volitvah. Skupno je sicer 34 glasov, kot smo omenili, predstavnikov vodilnih klubov ni bilo, po statutu mora biti na seji vsaj polovica delegatov, a o tem, da bodo vsaj v hodnikih zveze dogodki zadnjih dnevov še močno odmevalli, ni dvoma. 

 

Preberite še:

Komentarji: