Nykänen zapel hvalnico Finski (VIDEO)

Legendarni smučarski skakalec Matti Nykänen skupaj z duetom Yksi Totuus (Ena resnica) včeraj izdal novo pesem.
Fotografija: Matti Nykänen se je pred leti udeležil tudi veteranskega svetovnega prvenstva v Žireh. FOTO: Špela Žabkar
Odpri galerijo
Matti Nykänen se je pred leti udeležil tudi veteranskega svetovnega prvenstva v Žireh. FOTO: Špela Žabkar

Ljubljana – Finska prav danes praznuje 101. obletnico neodvisnosti in verjetno je finski glasbeni duet Yksi Totuus (Ena resnica) zaradi tega praznika ravno včeraj izdal pesem Suomi (Finska), v katerem zapoje tudi legendarni smučarski skakalec, 55-letni Matti Nykänen.

Sloviti finski »orel«, ki se lahko med številnimi uspehi pohvali s štirimi zlatimi kolajnami z olimpijskih iger in štirimi velikimi kristalnimi globusi (toliko jih ima le še poljski šampion Adam Malysz), v pesmi med drugim poje: »Finska najboljši kraj na svetu je, tukaj sem se rodil, tukaj bom tudi umrl ...«

Za pesem so v Mattijevem rojstnem kraju Jyväskylä, tamkajšnjem jezeru Jyväsjärvi in skakalnici, poimenovani po Nykänenu, posneli tudi videospot, v katerem se vsi trije, oblečeni v drese finske hokejske reprezentance, vozijo z vodnimi skuterji in gliserjem itn.


Eden najboljših smučarskih skakalcev v zgodovini – s 46 zmagami za svetovni pokal je na večni lestvici drugi za Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem (53) – si je sicer pred slabima dvema tednoma v živo ogledal skakalni tekmi v Kuusamu, kjer je imel nato tudi koncert. Tam se mu je za kratek čas na odru pridružil tudi mlajši rojak Janne Ahonen, ki je nedolgo tega svoje smuči dokončno postavil v kot.

Komentarji: