Objokana Shiffrinova: »Na gori me kar zaboli!«

Ameriška zvezdnica, ki je letos izgubila očeta, komaj čaka začetek sezone v Söldnu.

Objavljeno
18. april 2020 16.44
Posodobljeno
18. april 2020 16.45
Mikaela Shiffrin se bo po smrti očeta vrnila še bolj odločna. FOTO: Getty Images
STA
STA
Vail - Najboljša alpska smučarka zadnjih let Mikaela Shiffrin, ki je to sezono zaradi nenadne smrti očeta Jeffa februarja predčasno končala, se spet veseli nastopanja v svetovnem pokalu.

V pogovoru za CNN se je 25-letna svetovna in olimpijska prvakinja prvič razgovorila o zadnjih trenutkih z očetom, preden se je doma v Vailu smrtno ponesrečil.

»Pred smrtjo sploh ni bil več podoben sebi. A še vedno sem ga lahko čutila. Veliko razmišljam o teh zadnjih trenutkih, ki sva jih imela skupaj,« je dejala Shiffrinova s solzami v očeh.
 

Globus prepustila Italijanki


Američanka je minulo zimo zaradi očetove nesreče v domačem Vailu izpustila več tekem svetovnega pokala, izpustila ključni del sezone in tako ni branila lanske skupne zmage. Pozneje je finale sezone odnesla pandemija novega koronavirusa, skupna zmagovalka pa je postala Italijanka Federica Brignone.

image
Mikaela Shiffrin je pri 25 letih že vpisala 66 zmag v svetovnem pokalu. FOTO: USA Today Sports


Po nekaj čustveno zelo težkih tednih si Shiffrinova čim prej želi na sneg. »Moja motivacija se spet vzpenja. Komaj že čakam na Sölden, na prve dirke sezone.«
 

Lovi legendarnega Stenmarka


Na Tirolskem je oktobra tradicionalni začetek sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju. »Želim si čim prej tja, tudi moj oče bi si želel, da vztrajam. Najbližje z njim sem na gori, tako blizu, da včasih kar boli,« je še povedala prva zvezdnica alpskega smučanja.

Shiffrinova si je v svetovnem pokalu doslej že priborila 66 zmag in je na dobri poti, da zruši rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je nekoč zdel nedosegljiv, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu se je zavihtel 86-krat.