Oglasila se je žena pogrešanega smučarskega skakalca

O češkem rekorderju Antoninu Hajeku, ki je izginil pred debelim mesecem, še vedno ni ne duha ne sluha.
Fotografija: Antonin Hajek in Veronika Hajkova od marca letos nista več skupaj. FOTO: Facebook A. H.
Odpri galerijo
Antonin Hajek in Veronika Hajkova od marca letos nista več skupaj. FOTO: Facebook A. H.

O nekdanjem češkem reprezentantu v smučarskih skokih Antoninu Hajeku, ki je pred dobrim mesecem izginil brez sledu, še zmeraj ni ne duha ne sluha. Medtem se je oglasila njegova (nekdanja) žena Veronika Hajkova Pankova.

»Da je Antonin nekam odšel, sem izvedela šele takrat, ko je prišlo na dan, da ga pogrešajo. To mi je povedal nekdo iz njegove družine,« je Veronika razkrila za praški časnik Blesk. Čeprav se je z nekdanjim vrhunskim češkim skakalcem, ki se lahko med drugim pohvali z dvema četrtima mestoma v svetovnem pokalu (Kulm 2010 in Saporo 2010), marca letos razšla, upa, da mu gre dobro.

Odkar sta šla narazen, sta se srečevala le še občasno, ko sta urejala papirje za ločitev. »Čeprav sva imela v zadnjem obdobju več dramatičnih kot prijetnih trenutkov, mu res ne želim nič slabega,« je še poudarila Veronika.

Hajek, ki si že debelih dvanajst let lasti češki rekord v poletih (236 metrov iz Planice), je svojo športno pot sklenil leta 2015. Zatem je deloval kot trener v češki moški in ženski ekipi, bil je tudi član strokovnega štaba reprezentance na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu.

Preberite še:

Komentarji: