Po Fourcadu v slovo pomahala tudi finska kraljica biatlona

Na današnji zasledovalni preizkušnji v Kontiolahtiju je zadnjič tekmovala Kaisa Mäkäräinen in zasedla 4. mesto.
Fotografija: Ko se bo stanje v svetu normaliziralo, si želi finska šampionka Kaisa Mäkäräinen spet enkrat srečati s svojimi navijači. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Ko se bo stanje v svetu normaliziralo, si želi finska šampionka Kaisa Mäkäräinen spet enkrat srečati s svojimi navijači. FOTO: Reuters

Ljubljana – Le 24 ur po francoskem šampionu Martinu Fourcadu je odločitev, da končuje svojo športno pot, sporočila tudi Kaisa Mäkäräinen. Najboljša finska biatlonka v zgodovini tega športa je nastopila le še na današnji zasledovalni preizkušnji na domači progi v Kontiolahtiju, zdaj pa bo svojo puško obesila na klin, tekaške smuči pa postavila v kot.

»Prve biatlonske treninge sem na tem štadionu opravila leta 2003, zdaj pa se tu moja mednarodna kariera končuje. Ne tako, kot bi si želela, namreč povsem brez gledalcev, vendar pa na to zaradi razmer v svetu tako ali tako nisem imela vpliva,« je svojim sledilcem na družbenih omrežjih zaupala Mäkäräinenova in nadaljevala, da je dolgo razmišljala o tem, preden je dokončno sprejela zelo čustveno odločitev. Kot je dodala, je bila zadnja sezona zanjo zelo težka, v spominu pa bo ohranila le lepe stvari.

»Danes bom uživala v svoji zadnji tekmi svetovnega pokala s polnim srcem in z vsemi čudovitimi kolegicami. Ko se bo stanje v svetu normaliziralo, si želim spet enkrat srečati s svojimi navijači,« je še pred tekmo zapisala 37-letna Finka, ki si je med letoma 2010 in 2020 v svetovnem pokalu pritekla in pristreljala kar 27 posamičnih zmag (od teh pet na Pokljuki) ter tri velike kristalne globuse (v sezonah 2010/11, 2013/14 in 2017/18). S svetovnih prvenstev ima šest kolajn, tudi zlato z zasledovalne preizkušnje leta 2011 v Hanti-Mansijsku.
 

Preberite še:

Komentarji: