Kristoffersenu uvodni slalom, oba Slovenca do točk

Kranjec petič v karieri do slalomskih točk (21. mesto), najboljši slovenski slalomist Hadalin pod pričakovanji (23.).

Objavljeno
24. november 2019 09.45
Posodobljeno
24. november 2019 15.05
Henrik Kristoffersen je na uvodnem veleslalomu sezone pred enim mesecem razočaral z 18. mestom, danes pa je na slalomu v Leviju pokazal svojo veličino z 18. zmago v karieri. FOTO: AFP
M. F.
M. F.
Mesec dni je minil od uvodne tekme sezone za svetovni pokal v alpskem smučanju v Söldnu. Asi belih strmin so dobili prvi vtis, kam v veleslalomski konkurenci sodijo po sedemmesečnih pripravah, nato pa se namenili k zadnjim treningom pred vstopom v neprekinjeni tekmovalni ritem. Ta konec tedna se je karavana znova zbrala, tokrat v Leviju na Finskem na prvem slalomu tekmovalne zime. Žensko tekmo je zaznamovala Mikaela Shiffrin, moško pa Henrik Kristoffersen.

Norveški as si je prismučal 16. slalomsko zmago v karieri in se na večni lestvici izenačil z Marcom Girardellijem. Za vikinga, ki ob Francozu Alexisu Pinturaultu (danes je razočaral s 36. mestom, brez uvrstitve v finale) in ob športni upokojitvi legendarnega Marcela Hirscherja velja za prvega aduta za veliki kristalni globus, je to 19. zmaga v svetovnem pokalu.

image
Oba slovenska predstavnika na uvodnem slalomu sezone za svetovni pokal na Finskem, Žan Kranjec in Štefan Hadalin, sta si  na severu Evrope prismučala točke. FOTO: Matej Družnik/Delo


Za Kristoffersenom sta se na stopničkah zvrstila Francoz Clement Noel, najhitrejši na prvi progi, ki se mu je zmaga na koncu izmaknila za devet stotink sekunde, in Švicar Daniel Yule.

Potem ko so povsem odpovedala slovenska dekleta na včerajšnji tekmi, na kateri je bila četverica prepočasna za točke, sta vtis danes popravila oba slovenska predstavnika na štartu, Štefan Hadalin in Žan Kranjec. Če je Kranjec, ki je šele petič v karieri osvojil točke v slalomu, pokazal napredek, pa je Hadalin iztržil manj od pričakovanj. Kranjec je zasedel 21. mesto, najboljši slovenski slalomist Hadalin je bil 23.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.