Poleti rezultati ne bodo v ospredju

V Visli se začneja sezona velike nagrade v smučarskih skokih.
Fotografija: Gorazd Bertoncelj je v Vislo popeljal sedem skakalcev. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Gorazd Bertoncelj je v Vislo popeljal sedem skakalcev. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Ljubljana – S kvalifikacijami v Visli – ob 17.30 – se danes začenja nova sezona poletne velike nagrade v smučarskih skokih za moške, na uvodni tekmi pa bo nastopilo sedem slovenskih tekmovalcev. Za novega glavnega trenerja Gorazda Bertonclja bo to prva večja mednarodna preizkušnja v tej vlogi, velikih pričakovanj pa za poletni del sezone nima.

Bertoncelj je v Vislo popeljal Domna Prevca, Anžeta Semeniča, Tilna Bartola, Timija Zajca, Bora Pavlovčiča, Anžeta Laniška, ki je bil lani skupno drugouvrščeni, in Tomaža Nagliča. Od naštetih glede forme ne želi izpostavljati nikogar, saj da so vsi na podobni ravni, na treningih je boljši zdaj eden, zdaj drugi, uvrstitve pa v tem poletnem delu ne bodo najbolj v ospredju.

»Poudarek bo na učenju vseh nas, saj je štab precej spremenjen, veliko je mladih skakalcev. Spremljali bomo, kako se kdo vede v določenem položaju, kako prenaša stres na tekmi, videti želim tudi, kje smo, kaj dela konkurenca, ali je kaj novega na področju opreme, kakšne novosti v tehniki. Rezultati ne bodo v ospredju,« pravi Bertoncelj, ki ni bil zaskrbljen po vse prej kot blestečem iztržku na dveh tekmah celinskega pokala v Kranju pred dvema tednoma (skupno tri uvrstitve med deseterico).

»Šele tik pred celinskim pokalom smo začeli skakati s pravo opremo, pred tem smo se posvečali drugim stvarem. Rezultati so bili skromni do povprečni, a bolj skrb vzbujajoče bi bilo, če bi bili pretirano dobri, saj ne bi vedeli, od kod,« še dodaja Bertoncelj, ki predvideva nastope na vseh tekmah VN, ekipa naj bi se spreminjala, je pa res, da ta čas prav veliko manevrskega prostora nima.

Sezona VN je sestavljena iz enajstih posamičnih in dveh ekipnih preizkušenj (ena od teh mešanih ekip), pri ženskah, ki štartajo prihodnji konec tedna, bo tekem pet. V Visli bodo današnje kvalifikacije veljale za nedeljsko posamično preizkušnjo (17.30), jutri bo ekipna tekma (17.30).

Komentarji: