Polona Klemenčič prvič na zasledovanju

Slovenska biatlonka je v šprintu v Novem Mestu zasedla 55. mesto, če ne bi zgrešila zadnjega strela, bi verjetno ujela točke.
Fotografija: Polona Klemenčič je za zmagovalko zaostala skoraj natanko dve minuti. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Polona Klemenčič je za zmagovalko zaostala skoraj natanko dve minuti. FOTO: Matej Družnik/Delo

Nove Mesto – Če 21-letna slovenska biatlonka Polona Klemenčič na strelskem postanku stoje ne bi pustila nepobeljene ene tarče, pa še zadnje za nameček, bi se na današnjem 7,5-kilometrskem šprintu za svetovni pokal na tretji postaji poolimpijske zime, v češkem Novem Mestu, zavihtela ravno na rob dobitnic točk, ki bi bile zanjo prve na tej kakovostni ravni v karieri. Vseeno je z dveminutnim zaostankom za zmagovalko zasedla 55. mesto, kar je njen najboljši rezultat doslej, prvič se je tudi prebila na zasledovalno preizkušnjo, ki bo na sporedu jutri ob 17. uri, pred tem se bodo na progo pognali še fantje, tudi Jakov Fak in Miha Dovžan.


Lea sedemkrat v prazno


»Zadovoljna sem, ker sem prvič napredovala tudi na zasledovalno tekmo. Vse, kar me je danes zmotilo, je bil zadnji strel, za katerega sem že mislila, da je našel cilj, a ko sem puško vrnila na rame, sem videla, da ni. Sicer pa v redu. Tekaško me je resda v zadnjem krogu malce pobiralo, videlo se je, da še nimam povsem pravega občutka, kako začeti takšne preizkušnje,« je doseženo ocenila Klemenčičeva. Urška Poje je bila tokrat manj prepričljiva in je z dvema zgrešenima streloma končala na 83. mestu, nekdanji smučarski tekačici Lei Einfalt pa se je nastop na strelski preprogi povsem ponesrečil, roka ji je v desetih poskusih zadrhtela kar sedemkrat, na 95. metu je prehitela zgolj eno tekmico.


Razglašena Kaisa


Zmage se je, dva tedna po praznovanju 28. rojstnega dneva, veselila Norvežanka Marte Olsbu Røiseland, dobitnica šprinterskega srebra z letošnjih olimpijskih iger v Pjongčangu. Vso konkurenco si je pokorila sploh prvič v karieri, izkoristila pa je zgrešen strel na drugem postanku Nemke Laure Dahlmeier, ki bi brez težav zmagala, če bi ostala brezhibna do konca. Med njima so bile naposled štiri sekunde in pol, na zmagovalni oder je stopila še Slovakinja Paulina Fialkova, ki se ji je to posrečilo že tretjič v zimi, po drugem in tretjem mestu v zasledovanjih. Popolnoma pa je odpovedala zmagovalka dveh pokljuških preizkušenj, Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je s petimi zgrešenimi streli, štirimi stoje, zasedla zgolj 58. mesto in se komaj uvrstila na jutrišnje zasledovanje.


IZIDI


1. Marte Olsbu Røiseland (Nor) 19:44,6 (0)
2. Laura Dahlmeier (Nem) + 4,5 (1)
3. Paulina Fialkova (Slk) 6,2 (0)
4. Anais Chevalier (Fra) 23,0 (1)
5. Lena Häcki (Švi) 29,3 (1)
6. Hanna Öberg (Šve) 31,0 (0)
7. Vita Semerenko (Ukr) 31,4 (1)
8. Kinga Zbylut (Pol) 32,1 (0)
9. Dorothea Wierer (Ita) 38,3 (2)
10. Irina Starih (Rus) 40,9 (0)
55. Polona Klemenčič (Slo) 2:00,6 (1)
83. Urša Poje (Slo) 2:59,1 (2)
95. Lea Einfalt (Slo) 5:19,4 (7)

Preberite še:

Komentarji: