Repinc še svež, vendar že ima kolajni

Dvakrat žlahtni biatlonec Klemen Bauer je pokazal odličji, predstavitev predsednika zbora.
Fotografija: Klemen Bauer je bil biatlonsko odličen že poleti, kaj bo šele pozimi. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Klemen Bauer je bil biatlonsko odličen že poleti, kaj bo šele pozimi. FOTO: Leon Vidic

Ljubljana – Nič novega, takšno propagando zaslepljevanja stvarnih dejstev poznamo že iz politike. Kopici zapletov ob (iz)volitvi novega predsednika zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije je včeraj sledil slovesen sprejem za Klemna Bauerja.

Ihanec je namreč na nedavnem svetovnem prvenstvu v poletnem biatlonu v Minsku osvojil dve kolajni, srebro v superšprintu in bron v zasledovanju. Včeraj pa je v prostorih SZS v Podutiku ob kozarcu šampanjca razrezal torto njemu v žlahtno čast.

»Pozdrav novemu predsedniku zbora Blažu Repincu in podpredsedniku Aleksandru Salkiču, vidim, da se je veliko dogajalo, ko me ni bilo. Sicer pa sem na SP odšel brez pričakovanj, niti se nisem posebej pripravljal na to tekmovanje, to je bil zaključek nekega vmesnega obdobja. Bolj kot konkurenca in rezultati mi je bilo pomembno čutiti tekmovalni utrip in pritisk. Sem na pravi poti, s trenerjem Urošem Velepcem sva stvari zastavila v pravo smer, združila sva moči kot v starih časih. Resno se bom posvetil programu, ki ga je zastavil Uroš, da se bom pozimi bolj približal vrhu,« je omenil 33-letni Klemen Bauer.

»Vztrajal bom do domačega svetovnega prvenstva leta 2021 na Pokljuki, ta bo vrhunec moje kariere, predvsem pa pravi izziv,« je še dodal.

Tudi glavni trener slovenske biatlonske reprezentance Uroš Velepec je izžareval zadovoljstvo. »Presenečen sem, da je tako dobro in pametno dirkal. Spoznal je tudi, da mora hitro streljati, pri tem tudi tvegati. Predvsem pa me je presenetil s tekom, v preteklih letih ni storil tekaškega preskoka naprej. Smo na pravi poti, upam, da bo utrgal še kaj,« je navrgel Velepec.
 

Fak na višji ravni


Drugi slovenski biatlonci med tem vadijo na Pokljuki. »Jakov Fak je na trening šel z drugačnim nabojem, lani mu je vse pobralo veliko energije. Trenutno je na relativno visoki ravni, višji, kot sem pričakoval. Lanska sezona je bila garaška, bo pa letošnja dala rezultate. Glede svetovnega prvenstva na Pokljuki pa ne čutim bremena, nadaljevati moramo s programom, ki smo si ga zastavili. O glavnem serviserju pa toliko, da me tisto, kar imamo zdaj, spravlja v zadovoljstvo. Ta imena, ki smo jih nabrali, bodo korak naprej,« je Velepec izustil aktualnosti.

Svojo prvo javno besedo je izrekel tudi novi in sveži predsednik biatlonskega zbora Blaž Repinc. »Najprej se bom seznanil s stanjem in podrobnostmi v panogi. Pogovoril se bom z vodjo panoge Janezom Ožboltom in trenerjem Velepcem, tudi z namenom, da vidimo, katere prakse je potrebno ohraniti, katere spremeniti oziroma bi jih bilo potrebno predrugačiti. Nato pa želimo s pametnimi koraki nadaljevati naprej,« je oznanil Repinc.

Čas je glavni razsodnik vsega, tako bo tudi z dogajanjem v biatlonskem primeru.

Komentarji: