Skoki (Ž): Križnarjeva spet v deseterici, zmaga Lundbyjevi

Norveška skakalna turneja se je nadaljevala v Trondheimu, kjer je Nika Križnar zasedla osmo mesto. 
Fotografija: Nika Križnar je v prvi deseterici tudi v skupnem seštevku norveške turneje. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Nika Križnar je v prvi deseterici tudi v skupnem seštevku norveške turneje. FOTO: AFP

V slovenski reprezentanci je bila v Trondheimu najbolj razpoložena Nika Križnar, ki že celotno raw air turnejo skače zelo konstantno. Tokrat je bila v prvi seriji nekoliko zadržana, skočila je le 117 metrov in pol in zaostala za deseterico, zato pa je z drugim skokom popravila vtis in poletela kar devet metrov dlje. 

Prevzela je vodstvo in napredovala po lestvici, na koncu je bil njen skok dovolj za osmo mesto na današnji tekmi in skupno deveto v seštevku norveške turneje, ki se je s tekmami v Trondheimu za ženske tudi končala. 

V boju za zmago je bila spet nepremagljiva domačinka Maren Lundby, ki je odbila tudi silovit napad Juliane Seyfarth, ki je v drugi seriji pristala pri kar 137 metrih in pol. Lundbyjeva je v nekoliko slabših vetrovnih razmerah skočila štiri metre manj in zanesljivo zmagala, druga je bila Seyfarthova, tretja pa Eva Pinkelnig, ki se na Norveškem očitno znajde odlično. Lundbyjeva je prepričljivo dobila tudi skupni seštevek norveške turneje. 

Urša Bogataj je tekmo končala na 14. mestu, Katra Komar je bila 22., Špela Rogelj 24., Jerneja Brecelj 25., do ene točke pa je s 30. mestom prišla tudi Maja Vtič
 

Komentarji: