Slalom (M): Hirscherju dvojček v Adeldbodnu, Hadalin 10.

V slalomu alpskih smučarjev za svetovni pokal je bil v Adeldbodnu spet najboljši Marcel Hirscher, dobro se je odrezal tudi Štefan Hadalin. 
Fotografija: Marco Schwarz ima pred finalno vožnjo 34 stotink prednosti pred najbližjim zasledovalcem Henrikom Kristoffersenom. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Marco Schwarz ima pred finalno vožnjo 34 stotink prednosti pred najbližjim zasledovalcem Henrikom Kristoffersenom. FOTO: AFP

Na slalomu na legendarni adelbodenski strmini Chuenisbärgli je po prvi progi slaloma kazalo na presenečenje, vodil je Marco Schwarz, v finalu pa je Marcel Hirscher postavil stvari na svoje mesto in slavil prepričljivo zmago. Z drugim mestom se je izkazal Francoz Clement Noel, drugi po prvem delu Henrik Kristoffersen pa je v finalu zdrsnil na tretjo stopničko.

Hirscher je še drugo leto zapored v Adelbodnu osvojil tako veleslalom kot slalom v istem vikendu, skupno je to 29-letnemu Avstrijcu uspelo že tretjič, prvič je slavil na obeh tekmah v enem vikendu v Adeldbodnu leta 2012. 

V težkih razmerah in slabi vidljivosti se je v Adelbodnu zelo dobro odrezal tudi Štefan Hadalin. Po prvi progi je bil 13., tudi v finalu se je pogumno spoprijel z eno najtežjih prog v svetovnem pokalu in pridobil še tri mesta ter končal v elitni deseterici. Z dobrim rezultatom se je Hadalin povzpel tudi na 20. mesto v slalomskem seštevku. 

»Pri Štefanu nikoli ni bilo vprašanje, ali se smuča dobro. Vsake toliko časa pride do problema oziroma blokade, da na tekmi ne pokaže, česar je sposoben. To mu je danes uspelo in za mene je dal od sebe še boljšo tekmo kot pa v Saalbachu, kjer je bil osmi,« je bil zadovoljen Klemen Bergant, odgovorni trener slovenskih specialistov za slalomske in veleslalomske zavoje.
 
»Za seboj je imel kar težko obdobje, čez praznike in po dveh ničlah, v Madonni di Campiglio in Zagrebu. Tudi veleslalom včeraj mu ni šel dobro. Zato je bila danes pred njim kar težka naloga, opravil pa jo je odlično, oba teka je zelo dobro peljal. Seveda ni bil na svojem limitu, a ta rezultat je potreboval, potrebovali smo ga vsi. Lahko gremo mirno naprej, saj nas čaka še kar en lep del sezone. Vemo, kaj delamo oziroma kaj mora delati, jasno pa je, da je najbolj važno da dobro tekmuje,« je še dodal Bergant.

Žan Kranjec in Jakob Špik sta bila na prvi progi prepočasna, da bi se uvrstila v finale. 


 

Špik in Kranjec brez finala


Najboljši slovenski slalomist Štefan Hadalin se je na progo pognal s startno številko 27, odločna vožnja se je obrestovala in ob prihodu v cilj je vpisal 11. čas ter se izenačil z Avstrijcem Christianom Hirschbühlom.

Nato sta ga prehitela dva tekmovalca, Nemec Dominik Stehle za dve stotinki sekunde in domačin Reto Schmidiger, ki se je s številko 38 zavihtel na sedmo mesto (+0,74).

Veliko slabši startni številki, 69 in 73, sta imela Jakob Špik in Žan Kranjec, ki sta bila z zaostankoma 2,59 (41. mesto) oziroma 3,47 sekunde (52. mesto) prepočasna za finale.

Komentarji: