Slavljenec Klemen Bauer kljub štirim napakam do točk

Na jutrišnjo zasledovalno preizkušnjo v Oberhofu sta se uvrstila še dva slovenska biatlonca, Mitja Drinovec in Rok Tršan.
Fotografija: Klemen Bauer je predvčerajšnjim praznoval rojstni dan. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Klemen Bauer je predvčerajšnjim praznoval rojstni dan. FOTO: Matej Družnik/Delo

Oberhof – Biatlonska karavana se je na četrti postaji svetovnega pokala ustavila v nemškem Oberhofu, kamor pa zaradi viroze ni odpotoval prvi slovenski adut Jakov Fak. Tudi zato pričakovanja pred današnjim 10-kilometrskim moškim šprintom niso bila tako visoka kot običajno, vseeno pa se je izteklo z nekaj osvojenimi točkami.


Predvčerajšnjim dopolnil 33 let


Zanje je, po treh zaporednih zelo spodobnih decembrskih dosežkih v Hochfilznu, četrtič v poolimpijski zimi poskrbel izkušeni Klemen Bauer, ki je predvčerajšnjim praznoval 33. rojstni dan. Zasedel je 38. mesto, mirno pa bi se lahko spogledoval tudi s petnajsterico, če bi bil vsaj nekoliko natančnejši na strelski preprogi.

Cvetober najboljših šprinterjev. FOTO: Robert Michael/AFP
Cvetober najboljših šprinterjev. FOTO: Robert Michael/AFP


Že tretjič s štirico


Tako leže kot stoje je namreč pustil nepobeljeni po dve tarči, bil pa je razmeroma hiter v smučini, najhitrejši med tistimi tekmovalci, ki so zgrešili po štirikrat. Že na tretjem letošnjem šprintu je bil enako neuspešen na strelišču, le v Hochfilznu mu je roka zadrhtela zgolj enkrat, s čimer se je dokopal do 21. mesta.


Še dva Slovenca blizu točk


Prav veliko nista za dobitniki točk zaostala niti Mitja Drinovec in Rok Tršan. Prvi je bil uspešen na strelišču in je z zgolj enim zgrešenim strelom na 50. mestu točke zgrešil za trinajst sekund, medtem ko je bil drugi še šest desetink počasnejši, bil pa je eden od zgolj sedmih biatloncev, ki si danes niso privoščili strelske napake.


Dovžan prepočasen


Sta si pa oba, enako kot Bauer, zagotovila nastop na jutrišnji zasledovalni preizkušnji (z začetkom ob 15. uri), brez katerega je
ostal četrti slovenski predstavnik Miha Dovžan, ki je z dvema zgrešenima streloma in počasnimi smučmi končal na 73. mestu, zasledovalno vozovnico pa zgrešil za debele pol minute.


Loginov prvič v karieri


Prve zmage v svetovnem pokalu v karieri se je razveselil Rus Aleksandr Loginov, ki bo konec meseca dopolnil že 27 let. V tej sezoni je z že štirimi uvrstitvami na stopničke nakazoval, da je zrel tudi za vrh, a ga je nazadnje v Novem Mestu dvakrat za seboj pustil Norvežan Johannes Thingnes Bø, krepko vodilni v svetovnem pokalu.

Le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo Aleksandr Loginov prvič zmagal. FOTO: Robert Michael/AFP
Le še vprašanje časa je bilo, kdaj bo Aleksandr Loginov prvič zmagal. FOTO: Robert Michael/AFP


Fourcade šele sedmi


Danes je bilo drugače, Rus je bil na strelišču brezhiben, Norvežan je moral enkrat v kazenski krog, v smučini pa sta bila skoraj do sekunde enako hitra, zato ju je v cilju ločilo 25 sekund. Tudi tretjeuvrščeni Šved Sebastian Samuelsson je pobelil vseh deset točk. Francoz Martin Fourcade je z enim zgrešenim strelom končal kot sedmi.
 

Preberite še:

Komentarji: