Slovenci tokrat boljši, a brez želenih stopničk

Še najbližje jim je bila Gloria Kotnik, ki je zasedla peto mesto. Žan Košir je bil 11., Rok Marguč pa 13.

Objavljeno
14. december 2019 20.48
Posodobljeno
14. december 2019 21.00
Gloria Kotnik je polfinale zgrešila za stotinko sekunde. FOTO: Tadej Regent/Delo
STA
STA
Slovenski deskarji so na tretji tekmi svetovnega pokala, paralelnem veleslalomu v Cortini d'Ampezzo, zabeležili boljše rezultate kot na prvih dveh tekmah, a želenih stopničk niso dosegli. Še najbližje njim je bila Gloria Kotnik, ki je zasedla peto mesto, polfinale pa zgrešila za vsega stotinko sekunde. Žan Košir je bil 11., Rok Marguč pa 13.

Kotnikova je bila v kvalifikacijah peta, na rdeči progi je celo vknjižila najboljši čas. Tudi v nadaljevanju je izbrala rdečo progo, v osmini finala je na njej premagala Japonko Emi Sato, nato pa je morala za vsega stotinko priznati premoč Kitajki Ruxin Zang, sicer varovanki njenega očeta Petra Kotnika.

Košir in Marguč sta bila v kvalifikacijah, v katerih sta izpadla Tim Mastnak in Jernej Glavan (Mastnak je ostal brez uvrstitve, Glavan pa je bil 48.), zasedla sedmo oziroma enajsto mesto, a nato izgubila že svoj prvi dvoboj. Tržičana je premagal Italijan Maurizio Bormolini, Celjana pa Nemec Stefan Baumeister.

Svojo drugo zmago v sezoni sta zabeležila Italijan Roland Fischnaller, zabeležil je 17. zmago v svetovnem pokalu, in Nemka Ramona Hofmeister.

Korejec Sangho Lee je z drugim mestom izenačil svoj najboljši rezultat, s tretjim mestom pa je uspeh kariere dosegel Rus Igor Slujev. Pri dekletih je za dvojno nemško zmago poskrbela Selina Jörg, tretja je bila Avstrijka Claudia Riegler.

IZIDI PARALELNEGA VELESLALOMA

Moški


1. Roland Fischnaller (Ita)
2. Sangho Lee (Jko)
3. Igor Slujev (Rus)
4. Lukas Mathies (Avt)
5. Radoslav Jankov (Bol)
11. Žan Košir (Slo)
13. Rok Marguč (Slo)
48. Jernej Glavan (Slo)
brez uvrstitve: Tim Mastnak


Ženske

1. Ramona Hofmeister (Nem)
2. Selina Jörg (Nem)
3. Claudia Riegler (Avt)
4. Ruxin Zang (Kit)
5. Gloria Kotnik (Slo)