Slovenska štafeta do zadnje predaje v igri za stopničke

Zadnji predstavnik, Mitja Drinovec, je nastopil obolel, potem ko je štiri dni preležal v postelji.
Fotografija: Jakov Fak in Klemen Bauer sta predala kot tretja, oboleli Mitja Drinovec pa je zdržal do cilja. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Jakov Fak in Klemen Bauer sta predala kot tretja, oboleli Mitja Drinovec pa je zdržal do cilja. FOTO: Matej Družnik/Delo

Hochfilzen – Do zadnje predaje moške štafetne preizkušnje (4 x 7,5 kilometra) svetovnega pokala v Hochfilznu, ki je zaključila dogajanje na drugi postaji sezone, je bila slovenska četverica celo v igri za zmagovalni oder. Vendar pa je moral zadnji predstavnik, oboleli Mitja Drinovec, na strelišču štirikrat popravljati, izgubljal je tudi v smučini, tako da je naša zasedba, v kateri so bili še Miha Dovžan, Jakov Fak in Klemen Bauer, pristala tik za deseterico, na enajstem mestu.


Fak in Bauer predala kot tretja


Dovžan je do predaje pridelal manj kot minutni zaostanek za vodilno Švico, Fak pa je nato brez napake pobelil vseh devet tarč in dvignil Slovenijo na tretje mesto z zgolj devetsekundno zamudo za najhitrejšo Italijo. Bauer, ki je stoje enkrat popravljal, je izhodišče zadržal, dotlej so se torej nasmihale stopničke. Žal je Drinovec samo v zadnjem krogu izgubil minuto. Zmage se je veselila Švedska tik pred Norveško, tretjeuvrščena Nemčija je zaostala že skoraj pol minute zaradi kazenskega kroga.

Jakov Fak je v prvem poskusu pobelil vse tarče. FOTO: Matej Družnik/Delo
Jakov Fak je v prvem poskusu pobelil vse tarče. FOTO: Matej Družnik/Delo


Mitja štiri dni preležal v postelji


»Biti moramo zadovoljni, saj še včeraj zjutraj nismo vedeli, ali bomo nastopili ali ne. Mitja je štiri dni preležal v postelji in se na koncu – ker ni imel povišane temperature – vseeno odločil, da bo štartal. Točke za pokal narodov so izjemno pomembne zaradi kvot. Sicer pa bi Miha lahko na strelišču opravil malo bolje, medtem ko sta bila Jakov in Klemen fantastična. Ves čas smo se držali okroog zmagovalnega odra. Vedeli smo, da bo na koncu bistveno, da Mitja preživi, zdrži do cilja. Vedeli smo, da bo izgubljal, na koncu pa smo lahko zadovoljni. Kazenskega kroga ni bilo,« je ocenil glavni trener Uroš Velepec.

Preberite še:

Komentarji: