Slovenska trojica na Pokljuki daleč od točk (FOTO)

Strelski nastop se je posrečil le enkrat nenatančni Urški Poje, ki pa je bila bistveno prepočasna v smučini.
Fotografija: Urška Poje je zaradi padca izgubila več kot četrt minute. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Urška Poje je zaradi padca izgubila več kot četrt minute. FOTO: Matej Družnik/Delo

Rudno polje – Enako kot že v četrtek na posamični preizkušnji na 15 kilometrov je tudi danes slovenska ženska trojica na pol krajši razdalji, v 7,5 kilometra dolgem šprintu, ostala brez pokljuških točk svetovnega pokala. Edina, ki bi jih ob prepričljivejši tekaški predstavi lahko osvojila, je bila Urška Poje, ki se je na strelski preprogi zelo spodobno izkazala in enkrat sprožila v prazno le na drugem postanku (stoje). Ker pa ji smuči niso stekle, se je morala z debelima dvema minutama in pol zamude zadovoljiti z 69. mestom.



Lea Einfalt je pustila nepobeljeno polovico vseh tarč. FOTO: Matej Družnik/Delo
Lea Einfalt je pustila nepobeljeno polovico vseh tarč. FOTO: Matej Družnik/Delo


Po petkrat v prazno


Preostali dve domači predstavnici sta bili izjemno nenatančni in obe pustili nepokritih po pet tarč. Lea Einfalt in Polona Klemenčič sta morali po ležečem postanku po dvakrat v kazenski krog, stoje pa jima je roka zadrhtela še po trikrat. Ciljno črto sta torej prečkali pri repu konkurence kar 103 biatlonk, Einfaltova na 93. mestu in Klemenčičeva še štiri mesta nižje, obe z več kot štiriminutnim zaostankom. Na jutrišnjem 10-kilometrskem zasledovanju ob 14.45, ki bo zapečatilo pokljuški teden, slovenskih udeleženk ne bo.

Polona Klemenčič je prehitela le šest tekmic. FOTO: Matej Družnik/Delo
Polona Klemenčič je prehitela le šest tekmic. FOTO: Matej Družnik/Delo


Popravni izpit z odliko


Med številnimi tekmovalkami, ki so danes pobelile vseh deset tarč, je bila v smučini najhitrejša Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je popravni izpit po predvčerajšnjem zgolj 30. mestu na razdalji danes opravila z odliko in prepričljivo zmagala, prvo zasledovalko, Italijanko Dorotheo Wierer, pa pustila za seboj za četrt minute. Tudi tretjeuvrščena Francozinja Justine Braisaz je bila na strelišču brezmadežna, a je komajda ubranila nalet rojakinje in vrstnice Julie Simon, ki je za las ostala brez krstne uvrstitve na zmagovalni oder.

Kaisa Mäkäräinen je popravni izpit opravila z odliko. FOTO: Matej Družnik/Delo
Kaisa Mäkäräinen je popravni izpit opravila z odliko. FOTO: Matej Družnik/Delo


Preberite še:

Komentarji: