Smučarski tek, ženske 10 km klasično (v živo), Lampičeva 20.

Danes v Seefeldu nova tekaška odločitev, najboljša norveška šampionka Therese Johaug.
Fotografija: Slovenska reprezentanca smučarski teki 7.11.2018 Ljubljana Slovenija [Anamarija Lampič,Slovenska reprezentanca smučarski teki,Ljubljana,Slovenija] Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Slovenska reprezentanca smučarski teki 7.11.2018 Ljubljana Slovenija [Anamarija Lampič,Slovenska reprezentanca smučarski teki,Ljubljana,Slovenija] Foto Jože Suhadolnik

Po prostem dnevu se nadaljuje SP v nordijskem smučanju, na tekaškem štadionu so danes ženske, med njimi tudi dve Slovenki, Anamarija Lampič in Anita Klemenčič.

V ŽIVO Rezultate smučarskega teka lahko v živo spremljate TUKAJ.
 

Zmagala favoritinja, Lampičeva 20.


V norveškem taboru so se veselili novega naslova, tokrat po zaslugi udarne favoritinje ženske 10-kilometrske preizkušnje Therese Johaug. Ta tekačica se je na svetovnem prvenstvu drugič doslej veselila zlate kolajne v tej disciplini, najboljša je bila že leta 2013, tokrat po izjemnem boju zlasti s presenetljivo močno Švedinjo Frido Karlsson, bron je prav tako odšel v Skandinavijo, k Norvežanki Ingvild Flugstad Østberg.

Naša vodilna tekmovalka Anamarija Lampič je z 20. mestom uresničila cilj uvrstitve med dvajseterico, Anita Klemenčič je bila 46. »Za malenkost sem prehitro začela, proga pa te v teh zahtevnih razmerah lahko zavede. To ni bil brezhiben nastop, a trudila sem se po najboljših močeh,« je strnila misli Lampičeva.

Komentarji: