Smuk (M): Feuz slavil na progi ptic roparic, Kosi presenetil

Skrajšani smuk v Beaver Creeku je prvič v karieri pripadel Švicarju Beatu Feuzu, presenetil je Klemen Kosi.
Fotografija: V težkih razmerah se je najbolje znašel izkušeni Feuz. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V težkih razmerah se je najbolje znašel izkušeni Feuz. FOTO: Reuters

Prirediteljem v Beaver Creeku vreme letos ni šlo na roke, že včeraj je začelo močno snežiti, vremenska napoved za prihodnje dni je še slabša in zato so se odločili, da jutrišnji smuk prestavijo na današnji termin, jutri pa bodo izvedli superveleslalom. Hitro je postalo jasno, da bo proga ptic roparic precej skrajšana, odrezali so dobrih 600 metrov v zgornjem delu, zato je bil smuk dolg le minuto in 20 sekund. 

Najbolje se je na šprinterski progi znašel Beat Feuz, ki je prvič v karieri slavil v Beaver Creeku. Na stopničke sta stopila še Feuzov rojak Mauro Caviezel in Aksel Lund Svindal, ki še vedno smuča na zelo visoki ravni. 

Slovenci na treningih niso blesteli, uvrščali so se na rep razpredelnice. Martin Čater je smuk začel z dobro štartno številko 22, a se ni najbolje znašel, na koncu je končal na 32. mestu in ostal brez točk svetovnega pokala. Veliko bolje je smučal Klemen Kosi, ki se je tokrat v Beaver Creeku res izkazal s pogumno vožnjo, imel je eno najvišjih hitrosti in predvsem v spodnjem delu smučal odlično, v cilj je prišel na 14. mestu z manj kot sekundo zaostanka za Feuzom, do konca tekme pa je izgubil le še eno mesto in končal kot petnajsti. 

Preostala dva slovenska smukača sta končala v ozadju, Miha Hrobat je bil 47. (+1,89), Boštjan Kline pa 54. (+2,26).

Preberite še:

Komentarji: