Snežna nevihta odpihnila kombinacijo, znan je nov spored

V Hinterstoderju je Bianca čez noč na progo nasula preko 30 cm snega.
Fotografija: Alpski smučarji so zaradi močnega vetra in obilnega pošiljke snega danes ostali brez tekme v svetovnem pokalu. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Alpski smučarji so zaradi močnega vetra in obilnega pošiljke snega danes ostali brez tekme v svetovnem pokalu. FOTO: AFP

Organizatorji tekmovanj za svetovni pokal alpskih smučarjev v Hinterstoderju so zaradi slabega vremena odpovedali današnjo moško alpsko kombinacijo s slalomom in superveleslalomom. Mednarodna smučarska zveza (Fis) še ni sporočila, ali bo skušala nadomestiti odpadlo tekmo.

Avstrijo je ponoči prešla nevihtna fronta z imenom Bianca, ki je prinesla obilno pošiljko padavin, padavine pa je spremljal tudi močan veter. Na progo Hannesa Trinkla v Hinterstoderju je nasulo vsaj 30 centimetrov svežega snega.

Zaradi snežne nevihte so organizatorji že v četrtek spreminjali urnik. Tako so na spored najprej dali kombinacijski slalom in nato superveleslalom.

Na startu kombinacije so bili štirje Slovenci Martin Čater, Klemen Kosi, Boštjan Kline in Štefan Hadalin, svetovni podprvak v tej disciplini.

Po dveh izpeljanih kombinacijah je na vrhu seštevka Francoz Alexis Pinturault, katerega največji nasprotnik za osvojitev malega globusa bo Norvežan Aleksander Aamodt Kilde. Za najboljši slovenski dosežek na kombiniranih tekmah je poskrbel Celjan Čater s šestim mestom v Wengnu. Čater v seštevku discipline zaseda 13. mesto.

Prireditelji tekmovanj za svetovni pokal alpskih smučarjev v Hinterstoderju so zaradi Biance določili nov spored tekem. Moški veleslalom z Žanom Kranjcem v osrednji vlogi bo po novem v ponedeljek, alpsko kombinacijo bodo skušali izpeljati v nedeljo, superveleslalom pa jutri.

Komentarji: