Nika Križnar na treningu pred vsemi, bolje tudi Ema Klinec

Slovenska skakalka Nika Križnar je odlično nastopila na torkovem treningu na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Planici.
Fotografija: Nika Križnar (na fotografiji) je blestela tudi na nedeljski tekmi mešanih ekip. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Nika Križnar (na fotografiji) je blestela tudi na nedeljski tekmi mešanih ekip. FOTO: Jure Makovec/AFP

Nika Križnar je bila v dveh serijah najboljša. Dobro se je odrezala tudi Ema Klinec, ki je bila prav tako vselej med najdaljšimi in zabeležila drugo ter četrto mesto. V odlični formi je po vrnitvi na skakalnice znova Križnar. Ta je pred domačim prvenstvom zapadla v rezultatsko krizo, tik pred Planico pa je imela še gripo. Prve dni se je pod Poncami še lovila zaradi bolezni, nato pa je začela skakati sijajno in z mešano ekipo tudi osvojila bronasto kolajno.

Na torkovem treningu je bila dvakrat najdaljša. V prvi seriji je skočila 131,5 m, v drugi 134, v zadnji pa ni skakala. To je bilo obakrat dovolj za prvo mesto. Tudi Ema Klinec je po slabših nastopih na srednji skakalnici prikazala boljšo pripravljenost. V prvih dveh serijah je skočila 130 m, v tretji pa tako kot Križnar ni nastopila. Zasedla je drugo in četrto mesto.

Nika Prevc je v prvi seriji skočila 116 m za 22. izid, v drugo je bila s 124,5 m 14., v zadnji seriji pa je pristala pri 120 m in bila 17. Katra Komar je na treningih zabeležila 25., 29. in 20. izid. Skočila je 120,5, 114 in 119 m. Maja Vtič je bila 21., 25. in 23. po skokih dolgih 118, 116,5 in 117,5 m.

Konec prvenstva za japonsko šampionko

Na štartni listi za kvalifikacije so štiri varovanke glavnega trenerja Zorana Zupančiča. V večernem delu sporeda z začetkom ob 18.30 uri bodo nastopile Ema Klinec, Nika Križnar, Nika Prevc in Maja Vtič. Kvalifikacije se bodo začele ob 18.30.V tretji seriji je bila sicer najdaljša Norvežanka Maren Lundby (133,5 m), branilka naslova iz Oberstdorfa na veliki skakalnici.

Trikratna svetovna prvakinja iz Planice Nemka Katharina Althaus na treningu ni skakala. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Avstrijka Eva Pinkelnig je bila 13., druga in tretja.

Prvenstvo je zaradi poškodbe predčasno sklenila Japonka Sara Takanaši, ki je na srednji skakalnici grdo padla. S SP ima sicer sedem kolajn, od tega eno zlato z mešane ekipne tekme pred desetimi leti v Predazzu.

Preberite še:

Komentarji: