Na wengenski strmini najhitrejši Francoz Clement Noel 

Štefan Hadalin je bil po prvi vožnji trinajsti, tekmo pa je končal na 26. mestu. 

Objavljeno
19. januar 2020 12.00
Posodobljeno
19. januar 2020 14.24
Clement Noel. FOTO: Stefan Wermuth/AFP
STA
STA
Alpski smučarji so se za zaključek pokala Lauberhorn pomerili v slalomu za svetovni pokal. Francoz Clement Noel je v Wengnu prepričljivo vodil že po prvi vožnji, v drugi pa potrdil zmago. Tu je lani slavil svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je v drugo naredil veliko napako in s 13. zdrsnil na 26. mesto.

Za 22-letnega Francoza je to peta zmaga v karieri, po Zagrebu druga letos.

Drugo mesto je osvojil vodilni v slalomskem seštevku Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,40), ki je bil drugi že po polovici tekme. Na tretje mesto pa se je za desete stopničke v karieri z devetega prebil Rus Aleksander Horošilov (+0,83), ki je bil nazadnje na stopničkah pred tremi leti v Schladmingu.

Po prvi vožnji je bil tretji Avstrijec Marco Schwarz, v drugi vožnji pa je izgubil in osvojil sedmo mesto (+0,91).

Pred današnjo tekmo je imel v skupnem seštevku Francoz Alexis Pinturault dve točki prednosti pred Kristoffersenom, po današnji tekmi pa je vodstvo spet prevzel Norvežan. Pinturault je namreč po četrtem mestu po prvi vožnji, ki si ga je delil z domačinom Ramonom Zenhaeusernom, v drugi odstopil. Švicar pa je padel na peto, ki si ga je razdelil z rojakom Danielom Yulom.

Hadalin, ki je nastopil s startno številko deset, je po prvi vožnji za vodilnim Noelom na 13. mestu zaostajal 1,57 sekunde. V drugi vožnji je naredil napako, izgubil veliko časa, padel po lestvici navzdol in osvojil zadnje, 26. mesto med uvrščenimi tekmovalci (+3,13).

Žan Kranjec, vodilni v veleslalomskem seštevku, je v spodnjem delu prve vožnje naredil napako in še na tretjem zaporednem slalomu ostal brez uvrstitve.

Karavana alpskih smučarjev se zdaj seli na še eno tradicionalno prizorišče v avstrijski Kitzbühel, kjer bo prihodnji petek uvodoma superveleslalom, v soboto sledi smuk in v nedeljo slalom. Nagradni sklad znaša kar 725 tisoč evrov, smukaški in slalomski zmagovalec bosta nagrajena s sto tisoč evri.