Leyhe z zmago razveselil nemške navijače, Peter Prevc tekmo končal na 8. mestu

Nemec Stephan Leyhe (266,4 točke) je prvič v karieri premagal vso konkurenco in dobil prvo posamično tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Willingenu. Jutrišnja preizkušnja je zaradi slabih vremenskih napovedi odpovedana.

Objavljeno
08. februar 2020 20.39
Posodobljeno
08. februar 2020 20.41
Nemec Stephan Leyhe (266,4 točke) je prvič v karieri premagal vso konkurenco in dobil prvo posamično tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Willingenu. FOTO: Sascha Schuermann/Afp
STA
STA
Na drugem mestu je bil Norvežan Marius Lindvik (262,4), tretji pa je bil Poljak Kamil Stoch (254,6), ki je vodil po prvi seriji. Najboljši Slovenec je bil Peter Prevc (241,6) na osmem mestu.

Prevc je v drugi seriji skočil 134,5 metra in za las zaostal za takrat vodilnim Avstrijcem Gregorjem Schlierenzauerjem. Sedemindvajsetletnik iz Selške doline je bil tudi z osmim mestom po reakciji v izteku skakalnice Muhlenkopf zadovoljen, tudi v skupnem seštevku pa po novem zaseda osmo mesto.

Na vrhu razvrstitve svetovnega pokala ostaja Avstrijec Stefan Kraft, ki je bil na prvi tekmi v Willingenu četrti. Drugo mesto v skupnem seštevku z zaostankom 68 točk zaseda Nemec Karl Geiger, tokrat peti. Tretji z zaostankom 173 točk ostaja Poljak Dawid Kubacki, ki ima pred četrtim Japoncem Ryoyujem Kobayashijem še štiri točke prednosti.
 

Lep ekipni uspeh Slovencev


Od preostalih Slovencev v finalu se je presenetljivo med deset najboljših uvrstil Anže Semenič (240,3). Po prvi seriji je zasedal 13. mesto, v drugi pa je pridobil tri mesta in dosegel rezultat sezone.

Trinajsti je bil na koncu Timi Zajc (232,9), ki je imel ene zahtevnejših razmer v drugi seriji. Mesto za Zajcem se je uvrstil Domen Prevc (232,4), ki je z 21. mesta napredoval na 14. Uspeh kariere pa je s 17. mestom dosegel Žiga Jelar (230,9), ki je v finalu izgubil pet mest. Dve mesti za Jelarjem je tekmo v Willingenu zaključil Anže Lanišek (228,6).

Od varovancev Gorazda Bertonclja je po prvi seriji izpadel Jurij Tepeš, ki je bil s 119 metrov dolgim skokom 39.

Organizatorji tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih v nemškem Willingenu so zaradi varnostnih razlogov odpovedali nedeljsko posamično preizkušnjo, saj bi bile razmere zaradi prihajajočega neurja in posledično močnega vetra prenevarne. 

Nedeljska tekma bi morala biti na sporedu v nedeljo ob 10.15. Sprva je bila predvidena za 16. uro, a je vremenska napoved za tisti del Nemčije v popoldanskem času vse prej kot obetavna. Po koncu prve preizkušnje pa so se organizatorji odločili, da v celoti odpovejo nedeljski spored. Razlog pa premočan veter, ki bo po napovedih Nemškega meteorološkega centra pihal tudi do 100 km/h.