Granerudova mati zaradi sinove rumene majice z rumenimi lasmi

Norveški skakalni as je v kvalifikacijah Garmisch-Partenkirchna le za pol točke zaostal za Anžetom Laniškom.
Fotografija: Halvor Egner Granerud je v kvalifikacijah Garmisch-Partenkirchna le za pol metra zgrešil rekord skakalnice. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Halvor Egner Granerud je v kvalifikacijah Garmisch-Partenkirchna le za pol metra zgrešil rekord skakalnice. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Granerud, ki je moral v današnjih kvalifikacijah v Garmisch-Partenkirchnu priznati premoč zgolj domžalskemu asu Anžetu Lanišku (za pičle 0,5 točke), je lep primer za to, kako se lahko v smučarskih skokih tako rekoč čez noč marsikaj spremeni. In kako se obrestuje biti potrpežljiv.
image_alt
Zdaj ga niti tanki ne morejo več vreči iz tira


Skakalni as iz Osla, ki prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal, je po petih zaporednih zmagah v Oberstdorf, kjer je v torek zasedel nehvaležno četrto mesto, pripotoval kot glavni kandidat za osvojitev lovorike na 69. novoletni turneji. A ni veliko manjkalo, pa se sploh ne bi uvrstil v udarno moštvo »vikingov«.
image_alt
Naj se »Goldiju« pozlati drzna napoved glede Anžeta


»Halvor poleti ni bil med najboljšimi. Toda nato se je izboljševal korak za korakom. Zaradi tega sem ga tudi vzel v ekipo, četudi si tega po rezultatih ne bi zaslužil,« je zaupal Avstrijec Alexander Stöckl, glavni trener norveške skakalne vrste, ki je imel očitno zelo dober nos. Granerud, ki je v prejšnji sezoni med elito v končni razvrstitvi zasedel šele 61. mesto, je popolnoma upravičil njegovo zaupanje.


Halvorjeva mati si je lase pobarvala z rumeno barvo


Na koncu je 24-letni član kluba Asker, ki je – mimogrede – poleti delal v enem od vrtcev v norveški prestolnici, ob letošnjih uspehih v svetovnem pokalu na nedavnem svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici med posamezniki zablestel s srebrno kolajno in nato prispeval še levji delež k moštvenemu zmagoslavju Skandinavcev.
image_alt
Primož Peterka: V zakonu je šlo, dokler je šlo, zdaj pa ne gre več


Ob Lanišku bo Granerud med glavnimi kandidati za zmago tudi na jutrišnji tekmi, ki se bo začela ob 14. uri. »V kvalifikacijah mi je uspel res dober skok (143 m). Mislil sem že, da bom poletel do novega rekorda (143,5 m). Škoda, da nisem doskočil v telemark, s slabšim pristankom sem namreč izgubil šest do sedem točk,« je ocenil vodilni v skupni razvrstitvi za svetovni pokal, čigar mati Marit Egner si je – mimogrede – pobarvala lase in nohte z rumeno barvo, potem ko je njen sin v začetku decembra v Nižnem Tagilu prvič oblekel rumeno majico.

Komentarji: