Superveleslalom (M): Kosi še enkrat navdušil in ujel deseterico

Klemen Kosi se na progi ptic roparic v Beaver Creeku znajde odlično, danes je na superveleslalomu prismučal do deseterice.
Fotografija: Klemen Kosi se je v Beaver Creeku prebudil. FOTO: AP
Odpri galerijo
Klemen Kosi se je v Beaver Creeku prebudil. FOTO: AP

Klemen Kosi je včeraj rešil čast moške izbrane vrste in smuk v Beaver Creeku končal na 14. mestu. Danes so razmere v Skalnem gorovju v Koloradu zelo zahtevne, zaradi močnega sneženja so najprej premaknili štart superveleslaloma, nato jim je tekmo vendarle uspelo izvesti, a so bile razmere za smučanje težke. 

Najbolje jih je izkoristil Max Franz, ki je tako dobil svoj prvi superveleslalom v karieri. Navdušil je tudi Kosi, ki se je s štarta pognal s številko 33 in bil vnovič zelo hiter, šele v spodnjem delu je izgubil nekaj več časa in ciljno črto prečkal kot osmi, nato je izgubil še mesto, a vseeno obstal v prvi deseterici, kar bo nov zelo dober rezultat za Štajerca. 

Zanimivo je bilo v boju za oder za zmagovalce, ob nastopu Franza je nekoliko manj snežilo in Avstrijec je boljše razmere izkoristil, najbližje mu je prišel Mauro Caviezel, tretje mesto pa so si razdelili kar trije smučarji, Aksel Lund Svindal, Dominik Paris in Alexander Aamodt - Kilde so vsi postavili enak čas. 

Boštjan Kline in Martin Čater sta bila prepočasna za nove točke svetovnega pokala. 

Komentarji: