Nasmeh se je vrnil na obraz Ilke Štuhec

Mariborčanka se je po včerajšnjem padcu in slabem vtisu pobrala in s 7. mestom dosegla rezultat sezone.

Objavljeno
11. januar 2020 13.52
Posodobljeno
11. januar 2020 15.16
Ilka Štuhec se je po dolgem času nasmejala brez kepe v želodcu. Po slabem nizu ji je bilo hudo, zato je uvrstitev med deseterico zares krvavo potrebovala. Zdaj bo lažje. FOTO: Matej Družnik/Delo
Marsikdo bi po slabem uvodu Ilke Štuhec v tekmovalno zimo pomislil, da je sezona že izgubljena, še posebej po dveh ponesrečenih smukaških treningih v Zauchenseeju, ki jih je končala z včerajšnjim padcem, vendar to ne velja za Štuhčevo, ki nikoli ne izgublja upanja. Na tretjem smuku sezone za svetovni pokal je Mariborčanka s 7. mestom dosegla najboljši rezultat v tej zimi. Premierno zmago v karieri je na skrajšanem smuku – potekal je z drugega rezervnega štarta zaradi megle – slavila Švicarka Corinne Suter, ki ji smuči pripravlja slovenski serviser Andrej Perovšek.

image
Mariborčanka je po dolgem času spet v zrak dvignila roke. FOTO: Matej Družnik/Delo


Mini zmaga, rezultat, ki ga je močno potrebovala


"Lahko bi smučala še boljše, vem, kje sem ga malo polomila, ampak sem zadovoljna," je bila Štuhčeva vesela potrditve, ki jo je po slabem rezultatskem nizu zares krvavo potrebovala; kako močno na lestvici od 1 do 10? "Štirinajst!" je poudarila in nakazala: "Počasi spet postajam jaz." 

Po včerajšnjem padcu, na katerem ni skrivala, da jo je prestrašil, se je za današnjo tekmo sestavila v slogu največjih šampionov. Kaj jo je dvignilo? "Po koncu treninga sem razdelila nekaj avtogram kartic in bilo je kup otrok, ki so bili zelo veseli, kričali so: Avtogram, avtogram! Rekla sem si, vseeno je vse v redu. Tega, kar je bilo, mi ne more nihče vzeti, pa tudi ni mi treba nikomur ničesar dokazovati, samo smučati moram, kot znam," je povedala, kako je iz slabega vtisa preklopila na pozitivno mišljenje.

image
Michelle Gisin se je razveselila tretjega mesta. V cilju jo je čakala sestra Dominique, nekdanja smučarka, ki je s Tino Maze v smuku osvojila zlato kolajno na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. FOTO: Matej Družnik/Delo


"Ni bilo ravno najlažje, ker včeraj sploh nisem prišla do tega, da bi presmučala celotno progo, rekla pa sem si, v redu, nekaj izkušenj imam, vem, kako smučati, moram se zbrati, pripraviti in na polno napasti, ne glede na razmere, ali se bo videlo, bo sonce ali megla. Imela sem nekaj nesreče, slabo se je videlo, ampak tako je pač bilo. Imaš, kar imaš in moraš odsmučati, mislim, da sem danes kar dobro opravila nalogo, zame je to mini zmagica," je pripovedovala dvakratna svetovna prvakinja v smuku, ki jo jutri čaka še prva kombinacija sezone. "Slalom smo precej trenirali. Bomo pa videli, kako bom držala palico, zaradi bolečin v roki, ki jih čutim po padcu na treningu," je razmišljala.

image
Domačinke Avstrijke so povsem odpovedale. Na fotografiji razočarana Ramona Siebenhofer. FOTO: Matej Družnik/Delo


Druga je bila na današnjem smuku Italijanka Nicol Delago, tretja pa Švicarka Michelle Gisin. Povsem pa so pogorele domačinke Avstrijke, najvišje se je prebila Stephanie Venier na 9. mesto. Rezultati so dostopni tukaj.