SZS Flisarju naložila plačilo 1500 evrov kazni

Najuspešnejši slovenski smučarski krosist vseh časov se je še enkrat opravičil predvsem vsem športnim navdušencem.

Objavljeno
06. marec 2019 11.59
Posodobljeno
06. marec 2019 12.58
»Za svoje dejanje, ki ga iskreno obžalujem, se še enkrat opravičujem vsem. Disciplinski ukrep SZS v celoti spoštujem in še enkrat priznavam storjeno napako.« FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Ljubljana – Smučarska zveza Slovenije (SZS) bo smučarskega krosista Filipa Flisarja za neprimerno vedenje in povzročitev materialne škode na pustovanju na Ptuju sankcionirala s plačilom denarne kazni v višini 1500 evrov, sredstva pa bo v celoti namenila razvoju mladih tekmovalcev. Zveza je odločitev sprejela na podlagi disciplinskega pravilnika in po pogovoru z najuspešnejšim slovenskim krosistom vseh časov, ki se je za svoje dejanje še enkrat opravičil organom zveze, panogi in še posebej vsem navijačem in športnikom. S tem je, kot so zatrdili na SZS, postopek izreka disciplinskega ukrepa proti Flisarju tudi uradno zaključen.


»Napaka mi ni v ponos, niti ni v moji naravi«


»Za svoje dejanje, ki ga iskreno obžalujem, se še enkrat opravičujem vsem. Disciplinski ukrep SZS v celoti spoštujem in še enkrat priznavam storjeno napako. Ta mi ni v ponos, niti ni v moji naravi. Še posebej pa se opravičujem vsem športnim navdušencem, ki sem jih s svojim ravnanjem prizadel,« je po končanem postopku povedal priljubljeni 31-letni na Ptuju živeči Mariborčan, nekdanji svetovni prvak v smučarskem krosu (Kreischberg 2015), zmagovalec sedmih preizkušenj svetovnega pokala in udeleženec treh zaporednih olimpijskih iger v Vancouvru 2010, Sočiju 2014 in lanskem Pjongčangu.