Tina in Žan nova državna prvaka v veleslalomu

Robnikova in Kranjec sta bila najhitrejša na današnji tekmi v Kranjski Gori.
Fotografija: Žan Kranjec si je po letu 2016 spet prismučal naslov državnega prvaka v veleslalomu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec si je po letu 2016 spet prismučal naslov državnega prvaka v veleslalomu. FOTO: Christian Hartmann/Reuters

 Slovenska alpska smučarja Tina Robnik in Žan Kranjec sta se v Kranjski Gori ovenčala z naslovoma državnega prvaka v veleslalomu. Jutri bosta na sporedu še slaloma.

Kranjec je bil po prvi progi na drugem mestu, z najboljšim dosežkom finala pa je nato za 26 stotink sekunde prehitel Avstrijca Dominika Raschnerja, ki je po prvi vožnji vodil s prednostjo sedmih stotink. Na tretjem mestu je končal Italijan Tobias Kastlunger (+ 0,31).

Olimpijski veleslalomski podprvak Kranjec je bil edini Slovenec v prvi deseterici. Anže Gartner je v absolutni konkurenci zasedel 13. mesto, v nacionalni razvrstitvi pa je bil z zaostankom 3,26 sekunde drugi. Miha Hrobat je bil skupno 14. (+ 3,55) in tretji v DP, Martin Čater (+ 4,15) na 17. mestu (četrtem v razvrstitvi DP) je bil zadnji Slovenec z zaostankom manj kot petih sekund.

Na ženski tekmi je zmagala Tina Robnik, ki je bila po prvi progi tretja s 13 stotinkami zaostanka za Italijanko Laro della Mea. V finalu pa se je z najboljšim časom druge vožnje zavihtela na vrh z 29 stotinkami naskoka. Tretja je bila Andreja Slokar (+ 0,85), četrta Ana Bucik (+ 0,87). V razvrstitvi DP sta Slokarjeva in Bucikova osvojili drugo in tretje mesto.

Robnikova je pri 30 letih vpisala svojo prvo zmago v konkurenci državnega prvenstva, Kranjec pa je na tem tekmovanju zmagal še petič, drugič v veleslalomu po letu 2016.

Komentarji: