Slovenci brez Zajca in brez dvajseterice

Semenič, Lanišek in Pavlovčič do točk, Tepeš ni izkoristil podarjene priložnosti, Damjan diskvalificiran.
Fotografija: Anže Semenič je med Slovenci skočil najdlje. Foto: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Anže Semenič je med Slovenci skočil najdlje. Foto: Marko Feist/Slovenske novice

Smučarski skakalci se po včerajšnji ekipni tekmi, na kateri so Slovenci zasedli 5. mesto, pomerili še na posamični preizkušnji. Čeprav je bilo v kvalifikacijah uspešnih pet naših skakalcev, jih je bilo danes na štartni listi šest, saj je Jurij Tepeš zamenjal poškodovanega Norvežana Daniela Andrea Tandeja. Poznala pa se je odsotnost najbolješga Slovenca to zimo Timija Zajca, ki mu je trener Gorazd Bertoncelj skupaj z Domnom Prevcem namenil tekmovalni premor. Tako je bila najboljša slovenska uvrstitev 22. mesto Anžeta Semeniča. Zmago je slavil Poljak Kamil Stoch.



Od naših skakalcev na Finskem je brez posamičnega nastopa ostal le Peter Prevc, ki je v petkovih kvalifikacijah po veliki smoli z vetrom zasedel 54. mesto. Slovencem je nekoliko bolje kazalo po prvi seriji, najbolje se je odrezal Semenič (122.5 m, 15. mesto), ki si je v drugo serijo prebil tako kot Bor Pavlovčič (119 m, 18.) in Anže Lanišek (112.5 m, 29.).

Jurij Tepeš je dobil priložnost zaradi težav Norvežanov, a je ni izkoristil. FOTO: Blaž Samec/Delo
Jurij Tepeš je dobil priložnost zaradi težav Norvežanov, a je ni izkoristil. FOTO: Blaž Samec/Delo


Tepeš podarjene priložnosti ni izkoristil, pristal je pri le 91 m (48.) in ne bo osvojil točk za svetovni pokal, tako kot tudi ne Jernej Damjan, ki so ga po dosežku 106.5 m zaradi neprimernosti smuči diskvalificirali. Žiga Jelar je doskočil pri 108.5 m (38.) in ga tudi ne bo med finalisti.

V drugo se Slovencem nastopi niso najbolj posrečili. Svoje izhodišče je popravil le Lanišek (119 m, 24. mesto), Semenič (113 m, 22.) in Pavlovčič (117 m, 25.) sta zdrsnila po razpredelnici.

Zmago je slavil Stoch, ki je po prvi seriji (132.5 m) vodil z veliko prednostjo pred Avstrijcem Stefanom Kraftom (128 m) in Norvežanom Robertom Johanssonom (127.5), 1. mesto pa potrdil s 129 m dolgim drugim skokom. Slednja nista dovolj dobro odgovorila na napad Japonca Rjojuja Kobajašija, ki je z drugim skokom (129.5 m) s 5. napredoval na 2. mesto.

Skakalci se zdaj selijo v Willingen, kjer bodo od petka do nedelje na sporedu tri tekme, ekipna in dve posamični.

Preberite še:

Komentarji: