Po dveh ničlah Meta Hrovat znova v najboljši deseterici

Na drugem veleslalomu sezone v Killingtonu je osvojila deseto mesto. Po zaslugi Marte Bassino in Federice Brignone Italijanke slavijo dvojno zmago. Tretje mesto je pripadlo domači junakinji Mikaeli Shiffrin.

Objavljeno
30. november 2019 17.32
Posodobljeno
30. november 2019 20.30
Meta Hrovat na današnjem veleslalomu v Killingtonu. FOTO: Erich Schlegel/USA Today Sports
STA
STA
Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je po dveh uvodnih ničlah znova del elitne veleslalomske deseterice. Na drugem veleslalomu sezone v Killingtonu je osvojila deseto mesto. Po zaslugi Marte Bassino in Federice Brignone Italijanke slavijo dvojno zmago. Tretje mesto je pripadlo domači junakinji Mikaeli Shiffrin.

Marta Bassino je v finalu ubranila vodstvo po prvi vožnji. Triindvajsetletnica se je veselila svoje prve zmage v svetovnem pokalu. Na drugo mesto je potisnila lansko zmagovalko veleslaloma v Killingtonu Federico Brignone (+0,26), ki je na stopničke z najboljšo finalno vožnjo skočila s sedmega izhodišča s prve proge. Shiffrinova (+0,29) je tudi v finalu napredovala in je s petega skočila na tretje mesto.

Hrovatova, njen skupni zaostanek je znašal 1,34 sekunde, je prišla do svojih prvih točk v sezoni, potem ko je na ledeniški veleslalomski premieri nad Söldnom odstopila v finalu, na slalomu v Leviju pa je bila prepočasna za drugo vožnjo. Deseto mesto je tudi najboljši dosežek Hrovatove na veleslalomih v Killingtonu.

image
Tessa Worley iz Francije, Petra Vlhova iz Slovaške, Federica Brignone iz Italije, Američanka Mikaela Shiffrin in Novozelandka Alice Robertson na novinarski konferenci v Killingtonu. FOTO: Tom Pennington/AFP


V finalni vožnji tekme v ameriški zvezni državi Vermont so nastopile tri Slovenke.

Ana Bucik in Tina Robnik sta se tudi na drugem veleslalomu sezone uvrstili med dobitnice točk. Bucikova (+2,56) s 23. in Robnikova (+2,65) s 24. mestom.

Na startnem seznamu prve vožnje je bila tudi Maruša Ferk, ki pa se ni odločila za start.

V Killingtonu bo v nedeljo na sporedu še slalom za točke svetovnega pokala alpskih smučark.