Vlhova še drugič zapored premagala Shiffrinovo

Ana Bucik z 18. mestom do slalomskega izida sezone, Meta Hrovat odstopila tretjič na petih tekmah v tej disciplini.
Fotografija: Petra Vlhova je ujela zmagovalni ritem, leto 2020 je začela z zmago na slalomu v Zagrebu, danes ji je dodala še drugo v Flachauu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Petra Vlhova je ujela zmagovalni ritem, leto 2020 je začela z zmago na slalomu v Zagrebu, danes ji je dodala še drugo v Flachauu. FOTO: Reuters

"Ne, nisem nepremagljiva. In to ste spet lahko videli. Nisem nekdo, ki prav zelo verjame vase," je po današnjem slalomu za svetovni pokal pod žarometi v Flachauu, na katerem je zasedla 3. mesto, povedala prva zvezdnica alpskega smučanja Mikaela Shiffrin, za katero je bil to najslabši rezultat sezone v njeni paradni disciplini. Zmagovalni niz je nadaljevala njena največja tekmica Petra Vlhova.



Slovakinja, ki je slavila že v Zagrebu, je vodila že po prvem nastopu, v finalu pa kljub napakam in postavitvi, ki ji ni ustrezala – zakoličil jo je trener Shiffrinove Mike Day –, obdržala prednost in slavila 12. zmago v karieri. "Zelo težko se je bilo zbrati za finalni nastop, na štartu sem videla ogromno občinstvo, bilo je zelo glasno. Proga ni bila več v najboljšem stanju, bilo je kar nekaj smučin, ampak uspelo mi je vse to premagati, presrečna sem!" je dejala 24-letnica, ki je na tem prizorišču lani dosegla edino slalomsko zmago v sezoni, vse druge so pripadle Shiffrinovi. Tokrat je slavila z desetinko prednosti pred Švedinjo Anno Swenn Larsson, ki ji smuči pripravlja slovenski serviser Jaka Poje.

Ana Bucik je bila izjemno srečna s tem, kako je smučala na drugi progi. FOTO: AFP
Ana Bucik je bila izjemno srečna s tem, kako je smučala na drugi progi. FOTO: AFP


Tretjeuvrščena Shiffrinova je bila vesela stopničk, a razočarana nad svojim smučanjem. Spodbuden je bil nastop Ane Bucik, ki je vknjižila 18. mesto, svoj najboljši slalomski rezultat v sezoni – v finalu je napredovala za pet mest –, spet pa je spodletelo Meti Hrovat, prav tako finalistki, ki je odstopila tretjič na petih slalomih. Maruša Ferk je bila prepočasna za finale, Klara Livk pa je na prvi progi odstopila. Karavana se bo konec tedna merila v Sestrieru.


 

Komentarji: