Slovenci v Titisee-Neustadtu tik pod stopničkami

Avstrijci so bili najboljši na tekmi mešanih ekip v Nemčiji, naša skakalna zasedba je pristala na nehvaležnem četrtem mestu.
Fotografija: Anze Lanišek v Nemčiji prevladuje tudi na tekmi mešanih ekip. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Odpri galerijo
Anze Lanišek v Nemčiji prevladuje tudi na tekmi mešanih ekip. FOTO: Thomas Kienzle/AFP

Avstrijska reprezentanca v smučarskih skokih (985,9 točke) je zmagovalka prve tekme mešanih ekip sezone v Titisee-Neustadtu. Na drugem mestu je končala Norveška (959,2) in na tretjem Nemčija (954,1). Slovenija je ostala na nehvaležnem četrtem mestu iz prve serije, na koncu pa je zaostala za 65,9 točke za Avstrijo.

Avstrijska zasedba (v postavi Marita Kramer, Michael Hayböck, Eva Pinkelnig in Stefan Kraft) je v drugi seriji prikazala še boljše skoke in uspešno zadržala prednost iz prvega »polčasa«.

Naša ekipa, za katero so danes skakali Nika Križnar, Timi Zajc, Ema Klinec in Anže Lanišek, je v drugem delu povečala svoj zaostanek za Avstrijo, a je zadržala četrto mesto. Se pa lahko Lanišek, zmagovalec včerajšnje moške posamične tekme, pohvali z najdaljšim skokom tekme, potem ko je v prvi seriji doskočil pri 142,5 metra.

»Danes so bili drugi boljši. Enkrat si na vrhu, drugič ne. Še vedno verjamem vase in jutri bomo spet napadali,« je dejala Ema Klinec. »Zelo lepo skakanje Anžeta v prvi seriji, morda manjša napaka v drugi. Timi je bil v drugi seriji soliden. Samo skakanje ni bilo slabo, konkurenca pa je bila danes boljša. Četrto mesto, glave gor, jutri gremo naprej,« je izjavil glavni trener slovenske moške vrste Robert Hrgota.

V Titisee-Neustadtu bosta jutri še dve posamični tekmi – skakalke se bodo v lov na točke pognale ob 12.15, skakalci pa ob 15.45. 

Preberite še:

Komentarji: