»V Planici do zmage je poletel in prezgodaj v penzijo je odšel«

Andraž Pograjc za konec svoje kariere zmagal na sobotnem tekmovanju za pokal občine Zagorje.

Objavljeno
19. junij 2019 08.30
Posodobljeno
19. junij 2019 08.30
Z Andražem Pograjcem (na fotografiji na ramah Roka Justina in Ernesta Prišliča) je športno pot, nad katero je dolgo bedel oče in trener Zvone Pograjc (levo), sklenil še en dolgoletni član slovenskih skakalnih reprezentanc. FOTO: Miha Šimnovec
Zagorje – Po Tomažu Nagliču, ki je svoj poslovilni skok na smučeh v začetku junija opravil na pokalu Žirov, je minulo soboto z Andražem Pograjcem športno pot sklenil še en dolgoletni član slovenskih skakalnih reprezentanc.

»O tem, da bi končal kariero, sem razmišljal že lani. Odločitev ni bila težka, po temeljitem premisleku sem pač prišel do zaključka, da sem v tem športu že dosegel svoj vrhunec,« je omenil 27-letnik iz Strahovelj pri Kisovcu, ki je leta 2013 prispeval svoj delež k moštveni zmagi Slovenije v Planici. V ekipi so bili takrat tudi Robert Kranjec, Peter Prevc in Jurij Tepeš. Tisti konec tedna si je Andraž s 17. mestom izbojeval tudi svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu. Na letošnjem preizkusu je v dolini pod Poncami poletel do osebnega rekorda (224 m).
image
Andraž Pograjc (drugi od leve) je bil leta 2013 skupaj z Robertom Kranjcem, Petrom Prevcem in Jurijem Tepešem član zmagovite slovenske ekipe v Planici. FOTO: Matej Družnik


»V Planici do zmage si poletel in prezgodaj v penzijo si odšel,« so Pograjcu po sobotni zmagi na tekmovanju za pokal občine Zagorje, po kateri sta ga na rame dvignila reprezentančna kolega Rok Justin in Ernest Prišlič, na enega od plakatov zapisali prijatelji. Kaj bo počel poslej, Andraž še ne ve, prepričan pa je, da se bo že kaj našlo zanj, navsezadnje ima ob drugem znanju tudi diplomo z Ekonomske fakultete v Ljubljani.